Under skolelukningen er der formodentlig rigtig mange indskolingsbørn, der er sendt hjem med beskeden om at huske at læse 20-30 minutter hver dag. Jeg kan, som indskolingslærer, kun tilslutte mig, at det er vigtigt at holde læsningen ved lige. Men det kan være sin sag at fodre børnene med bøger, når både det lokale og skolens bibliotek er blevet lukket. Her iler jeg med et overblik over, hvor man kan finde bøger digitalt. Flere gode folk har åbnet for digitale biblioteker, så det er muligt at finde relevant læsestof til alle alderstrin.

I min datters anden klasse skal børnene læse 2x 30 minutter hver dag, derudover er der andre opgaver i dansk og matematik – alt sammen fremgår på ugeplanen på Aula. For at hjælpe Molly med at huske, hvad der skal laves hvilke dage, har vi lavet et afkrydsningsskema – både et der giver overblik over hele ugen og et for hver dag. Det er en god idé at gøre de helt overskueligt, hvad dagens skoleopgaver er.

Og nu tilbage til læsningen – hvor kan man finde gode bøger?

Hos Gyldendal har man åbnet for alle Læs Løs titlerne, det eneste der skal bruges er et Uni Login. Der er mange titler og progressionen er overskuelig. Læs mere om Læs Løs her, og find selv titler på laesloes.gyldendal.dk.

Der er også bøger i massevis på ereolen, der er bibliotekernes digitale lånetilbud. Du skal være oprettet som bruger, og så kan du låne tre e-bøger og tre lydbøger pr. måned.

gratisbørnebøger.dk er der, ikke overraskende, gratis børnebøger. Det er syv danske børnebogsforfattere, der står bag initiativet, der plejer at være tilgængeligt i skoleferierne. Det ekstra smarte her er, at der ikke skal bruges login – man trykker bare på Yes, den vil jeg læse NU! – og vupti et stk. gratis børnebog. 

Gyldendal har også åbnet for deres fagbogsportal, hvor man kan finde fagbøger til alle klassetrin – igen skal der bruges et Uni Login.

God fornøjelse med læsningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *