Det føles en lille smule mærkværdigt at skrive om bøger, som det lige nu og her kan blive umanerligt svært at få fat i – men påsken står for døren, og skulle man så ikke skrive om en påskebog eller tre? Desværre kan jeg ikke se, at I kan finde dem på nettet, hverken ereolen.dk eller fagbog.gyldendal.dk har dem liggende. Om ikke andet er der her inspiration til påskebøger, der kan lånes og læses til næste påske.

Jeg er fuldstændig vild med julebøger. Jeg har en enorm samling, og elsker at læse dem højt år efter år. Jeg har det ikke på samme måde med påskebøger. Der er sådan set slet ikke den samme hype omkring påskebøger som julebøger. Ikke engang for en højtidsbogs entusiast som jeg. Jeg har tidligere skrevet om påskebøger, og dem kan du finde link til her og en enkelt mere her. I år har jeg lånt to fagbøger om påsken og fået en enkelt billedbog, der sådan set slet ikke er en påskebog men dog en bog om ællinger – ej jeg ved det godt – men det smager da lidt af påske?

I serien Faktisk! fra Gyldendal findes fagbogen Påske, der lokker med en fin og forårsfrisk forside. Bogen er en faktabog med indholdsfortegnelse, ordforklaringer, faktasider, inspiration til yderligere litteratur og et stikordsregister. I Påske kommer læseren i et letlæst sprog rundt om påsken, hvorfor den fejres, hvad de forskellige dage betyder, påskens forskellige symboler etc. Det er en god og grundig påskebog for begynderlæseren.

Påske er skrevet af Nina Sahl og udgives af Gyldendal.

Påske og Pinse er ligeledes fra Gyldendal og fra serien De små fagbøger, men i denne er der mere tekst – stadig er det dog indskolingsbarnet, der er målgruppen. Faktabogen fortæller om både påsken og pinsen, der er indholdsfortegnelse og stikordsregister. Igen en grundig indføring i en højtid, der for mange godt kan stå lidt uklart – hvad var det egentlig der skete de forskellige dage.

Påske og Pinse er skrevet af Carsten Bo Mortensen og udgives af Gyldendal.

Den sidste påskebog i denne omgang udmærker sig ved på ingen måde at være en påskebog men derimod en fortælling om tre ællinger. De tre ællinger er blevet væk fra deres mor og leder sammen efter hende. Bogens lidt lange titel Den dag de tre ællinger stod på hinandens rygge fortæller fint, hvad bogen handler om. De tre ællinger samarbejder om at finde moren. Bogen har fotomontager som illustrationer, det fungerer sine steder ok, og – i min optik – andre steder knap så godt. Ællingerne er dog kære, og ligner jo en smule en påskekylling, og derfor har bogen sneget sig med her.

Den dag de tre ællinger stod på hinandens rygge er skrevet af Jeanette Dünweber og billedbehandlingen står Francois Couderc for, bogen udgives af Mellemgaard. Bogen er tilsendt af forfatteren – tak for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *