”Boris var en bjørn, der ikke var vild med højtider.”

Boris er nok det man bedst kan betegne som en ualmindeligt gnaven bjørn. Der er ikke mange smil på hans læber. Han bor med sin familie, der udmærker sig ved ikke at være bjørne, og allerhelst vil han blive i sengen hele vinteren, og dermed også julen, over.

Sådan skal det dog ikke gå, for hvad Boris mangler i entusiasme, energi og humør – det har hans familie i rigelige mængder.

Ved en fejltagelse forveksles Boris med julemanden, da han har iført sig rødt vintertøj, og herfra går det fra slemt til værre for Boris, og fra knap så meget julestemning til helt enormt meget julestemning for alle os andre.

Denne bog om Boris er seriens fjerde, og jeg må med skam indrømme, at jeg ikke har læst de andre. Men det skal der laves om på nu. Boris er min makker, og min entusiasme er enormt lig Boris’ når det er fastelavn. Klæd ud skeptiker for life. Jul derimod… – det kan jeg virkelig godt lide.

Læs bøgerne om Boris for børnehave- og indskolingsbørn, og giv den gas med forskellige stemmer. Det er som om bogen her kalder på det.

Da Boris blev julebjørn er skrevet og illustreret af Ryan T. Higgins, og udgives herhjemme af Carlsen.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *