IMG_7831I morgen starter årets Buster Filmfestival for børn og unge. Hvert år, når jeg ser festivalprogrammet igennem, er der altid virkelig mange ting, jeg gerne vil se. Dette år er absolut ingen undtagelse. Der er bare lige en begrænsning. Tid! Uh – jeg ville gerne nå mere, og måske bliver det kun til et enkelt arrangement.

Jeg har set på det, jeg gerne ville nå – og så den realistiske – den jeg når. Jeg har endda bestilt billetter, så jeg er helt sikker på at vi kommer af sted.

Der findes film og arrangementer for en ret bred aldersgruppe. Min datter er fire et halvt, dermed er det børnefilmene for de 3 – 5 årige der virkelig har fanget min interesse. Du kan finde hele programmet på buster.dk – god fornøjelse.

Ja - jeg har helt old school siddet med festivalavisen og en rød tusch.
Ja – jeg har helt old school siddet med festivalavisen og en rød tusch.

Mine yndlings film og arrangementer:

I festivalens første uge ville jeg gerne se Minisekterne: Det kribler og krabler fredag den 18/9. Det ligner decideret en film for Molly, der er insekt og krible krable entusiast. Først er der film, og derefter fortæller biologen Ole Terney om, hvorfor så mange mennesker spiser insekter.

IMG_7834

Dagen efter lørdag den 20/9 ville jeg gerne se Orla Frøsnapper: Drengestreger og sprødt bagværk. Det lyder helt sikkert som noget for mig. Man kan se Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper, imens man spiser frøsnappere fra Lagkagehuset! Helt ærligt – total perfekt totaloplevelse.

Allerede søndag den 21/9 er der igen noget jeg gerne ville. Her er der Carlsen Kavalkaden med Sebastian Klein og Rasmus Klump. Rasmus Klump – himself – kommer og deler kram ud. Sebastian Klein er dagens vært, og der bliver vist tre kortfilm; Peter Pedal går på line, Rasmus Klump på Nordpolen og Der var engang: Den grimme ælling. Derudover er der goodiebags fra forlaget Carlsen, og man kan få signeret den nyeste Sebastian Klein bog.

Der er bare lige det at jeg allerede ved, jeg ikke kommer til noget som helst af ovenstående. Simpelthen fordi min kæreste og jeg er i Rom. I ROM! Hvor de lover ca. 30 grader hele næste weekend. Så Minisekterne, Orla Frøsnapper og Rasmus Klump må klare sige uden mig!

IMG_7830Så kommer vi frem til festivalens uge to. Her kan man torsdag komme til arrangementet En film bliver født – Bag om Iqbal Farooq. Her kan man høre om tilblivelsen af den nye film, se klip fra filmen og høre Manu Sareen læse højt fra bogen Iqbal Farooq og den sorte pjerrot. Jeg blev lidt tosset med Iqbal Farooq sidste jul, da jeg læste Iqbal Farooq og julesvineriet.

Lørdag den 26/9 er der hele to ting, for det første kan man se Doktor Proktors Pruttepulver som film, for dernæst at gå ombord i udstillingen Dyr du ville ønske ikke fandtes – alt sammen på Gentofte Hovedbibliotek.

Samtidig lørdag kan man tage på Jazzhouse og se Aristocats: Swinging baggårdskattejazz. Efter filmen er vist, er der swingende koncert med Six City Stompers.

Søndag den 27/9 topper festivalprogrammet, der er simpelthen hele tre ting lige oven i hinanden, jeg gerne ville til.

For det første kan man tage i Børnebiffen 4 år+ og se fire kortfilm, heriblandt Vitello graver et hul. Jeg er meget meget stor Vitello fan!

IMG_7832Man kan også se Busters verden: En fortryllende dag. Buster har naturligvis lagt navn til hele festivalen. Så at se Buster på Buster, det lyder ret herligt, synes jeg. Efter filmen er der tilmed trylleshow. Perfekt kombination!

IMG_7839Og nu langt om længe er vi så nået frem til det, jeg ved, vi skal se. Jeg har nemlig købt billetterne. Samme dag som Børnebiffen og Buster, drager vi mod Frederiksberg Hovedbibliotek. Her skal vi se Kasper og Sofie på Safari: Løveunger og en sambaglad zebra.

Herhjemme hedder Karsten og Petra - Kasper og Sofie.
Herhjemme hedder Karsten og Petra – Kasper og Sofie.

Hjemme hos os er Kasper og Sofie det, jeg vil betegne som et monsterhit. Molly er kæmpe fan. Så selvfølgelig skal vi da se de to bedste venner, der nu er rejst til Afrika. Bagefter er der koncert med Janne Aagaards Sambaglade Zebra, en zebra der i øvrigt også har sin egen bog – Zebrasymfoni. Jeg glæder mig!

IMG_7841

 

 

2 thoughts on “Åh Buster…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *