Jeg har de sidste dage været på et absolut hæsblæsende eventyr sammen med Emily og Navin. I bogens prolog overlever de to søskende en bilulykke, hvor deres far mister livet. Da vi møder børnene og deres mor igen er der gået to år, og de er på vej ud af byen til et nyt liv i Emily og Navins oldefars forladte hus. 

Huset rummer dunkle og store rum, og en kælder der skal vise sig at indeholde et forfærdeligt uhyggeligt monster (der sluger børnenes mor), og en portal til en anden verden. Ja, jeg fik sagt det er hæsblæsende det her. Hvem kan man stole på i den anden verden, og hvad kan Emilys ny fundne amulet bruges til? 

Serien Amulet skal ende med at være en serie på ni bind, det er graphic novels, det er fantasy – sidstnævnte er på papiret ikke min yndlings genre, men jeg kan ikke lægge dem her fra mig. De er sindssygt spændende, medrivende og slet ikke til at få nok af.

Bind 3 Byen bag skyerne udkommer heldigvis til juni, så der er ikke lang tid til næste eventyr.

Amulet 1 Stenens vogter og Amulet 2 Stenvogterens forbandelse er skrevet og illustreret af japansk-amerikanske Kazu Kibuishi, og har en trofast stor internationale læserskare. Jeg vil tænke at læsere fra 2. klasse kan få en fantastisk læseoplevelse med bøgerne, der i høj grad er båret af illustrationer. Læs dem!

Herhjemme udgives bøgerne af Alvilda.

Jeg har læst de to første bind i serien som en del af Ibbys Læseudfordring 2020, i april var udfordringen at læse en grafisk roman eller tegneserie – det er hermed gjort. I maj gælder det at læse en prisvindende bog, og jeg ved allerede, hvad jeg skal læse. 

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *