IMG_8330Jeg havde en fuldstændig skøn dag på Bogforum i fredags. Lang og god og med fødder så ømme at jeg næsten ikke kunne komme hjem igen.

Jeg havde jo lagt et stramt program for dagen, og jeg nåede da heller ikke det hele, men jeg nåede det meste.

Min veninde og jeg gik målrettet efter dagens første arrangement på Gyldendals Tranescene, hvor vi hørte Mette Finderup, Sanne Munk Jensen og min store helt Kim Fupz Aakeson tale om at skrive til unge.

Mette Finderup og Kim Fupz Aakeson.
Mette Finderup og Kim Fupz Aakeson.
Sanne Munk Jensen.
Sanne Munk Jensen.

De har alle tre skrevet bøger i genren Young Adult/YA. En genre der langsomt får flere og flere voksne læsere. Jeg er ikke længere i YA målgruppen, og det er vist også noget tid siden, men det er virkelig en genre, jeg har fået øjenene op for. Og i langt højere grad end dengang det hed ungdomslitteratur, og jeg egentlig var i målgruppen.

Jeg hørte et norsk begreb, jeg ikke kendte: Alle alderslitteratur. Det kan jeg lide. En overordentlig stor del af den litteratur jeg læser, er jo børnelitteratur. Men jeg oplever ofte at jeg får store og gode læseoplevelser, der bliver hos mig. Alle alderslitteratur er derfor et dejligt nyt begreb for mig.

Anne Sofie Hammer i samtale med Julia Lahme.
Anne Sofie Hammer i samtale med Julia Lahme.

Herefter gik vi mod Villads fra Valbys mor, Anne Sofie Hammer. Jeg er jo virkelig vild med Villads universet, og jeg storglæder mig til filmen kommer.

Anne Sofie Hammer og Julia Lahme havde desværre kun tyve minutter, men kom vidt omkring Villads. Er han en ballademager, eller undrer han sig bare over reglerne omkring ham? Villads som barnetype, Villads’ familietype og ikke mindst de kønsstereotyper der er at finde i Villads og bedsteveninden Frida.

I løbet af 2016 er der flere Villads nyheder på vej. I marts kommer der en trafikbog med Villads, og i juni kommer der to billedbøger.

Villads på hylderne.
Villads på hylderne.
Elg, Bøver og Bjørn OG De Tre Bukkebruse = perfek!
Elg, Bøver og Bjørn OG De Tre Bukkebruse = perfek!
Sigurd Barret.
Sigurd Barret.

Vi hørte også Sigurd Barret fortælle om Detektiv Dunkeldirk. En detektiv, der indtil videre, optræder i Detektiv Dunkeldirk og Julemysteriet, en børnekrimi i 24 afsnit. Jeg glæder mig meget til at læse den.

Dunkeldirk sammen med Anton og Molly.
Dunkeldirk sammen med Anton og Molly.
Tiberius bunker.
Tiberius bunker.
Sebastian Klein.
Sebastian Klein.

Sebastian Klein fortalte om Verdens 100 farligste dyr på Børnescenen. Han fortæller medrivende, og man kan ikke andet, end blive lidt mere optaget af dyr.

Inden november er slut, kan du læse meget mere om Verdens 100 farligste dyr her på Mit Bogskab.

Gitte Løkkegaard.
Gitte Løkkegaard.

Gitte Løkkegaard har bl.a. skrevet Victoria Roses to liv. En fabelagtig bog om at være skilsmissebarn, jeg læste den i foråret, og jeg kan virkelig anbefale den. Hun fortalte om sit personlige udgangspunkt for at skrive bogen, nemlig at hun selv er mor i en stor sammenbragt familie, og fordi hun ønsker at familier, der ikke passer i skabelonen kernefamilie, skal i talesættes på en ny måde.

Mimbo Jimbo.
Mimbo Jimbo.
En spritny Mimbo Jimbo udkom i fredags. Den glæder jeg mig til at læse.
En spritny Mimbo Jimbo udkom i fredags. Den glæder jeg mig til at læse.
Jesper Wung-Sung i samtale med Dan Jørgensen.
Jesper Wung-Sung i samtale med Dan Jørgensen.

Inden jeg smuttede fra Bogforum, hørte jeg om Zam. Det er ikke mange uger siden, jeg læste Zam, og jeg var ret begejstret. Det her er præcis en af de bøger, hvor jeg, som voksen, egentlig ikke er i målgruppen, men stadig har fået en fantastisk læseoplevelse. Hvis du ikke har læst den endnu, så få det gjort – den er fantastisk!

Min stak af bøger jeg kom hjem med.
Min stak af bøger jeg kom hjem med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *