IMG_019311 – årige Mimi er vred. Det kan jeg sådan set godt forstå, for Mimis mor er rejst. Hun var blevet forelsket i en anden. Tilbage sidder Mimi med sin far.

De to flytter til en lille landsby, for at få en ny start. Heldigvis flytter de ind i et gammelt hvidt hus med en skøn underbo, der hedder Ole.

Ole er god til mange ting. Men han har også både været sømand og dyresygeplejerske (jeg elsker den kombi!) – først og fremmest er han dog bare virkelig god til Mimi og hendes hund Pepsi.

Mimi opsnapper at Ole gemmer på en hemmelighed. Det er forbudt at gå ned i Oles kælder, og pludselig dukker navnet Irene op. Mimis nysgerrighed tager over. Sammen med bedsteveninden Augusta, vil hun finde ud af, hvem Irene er.

Man kan ikke andet end heppe på Mimi, også selvom hun stikker af fra en skoleudflugt (enhver skolelærers værste mareridt), bryder en lillebitte smule ind i et hus og bliver hentet af politiet midt i en dansktime (igen ikke noget en skolelærer ligefrem drømmer om).

Hvad har du gang i, Mimi? er en virkelig skøn bog, der henvender sig til gode læsere i alderen 9 – 12 år. Den er sjov, spændende, en lille smule uhyggelig og med en virkelig fin pointe.

Mimi er forfatter Boline Skovlys debut, man kan virkelig håbe på, der kommer flere. Bogen ender i hvert fald et sted, hvor man faktisk virkelig gerne vil vide, hvad der kommer til at ske videre.

Hvad har du gang i, Mimi? udgives af Carlsen, du kan finde den på saxo.com.

I morgen kan du blive lidt klogere på Mimi og Boline Skovly, der kommer nemlig Mit Bogskabs første Forfatter Q&A.

Tak til forfatter og forlag for anmeldereksemplar.

IMG_0192

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *