IMG_0009Min mor er god til virkelig mange ting. Først og fremmest er hun virkelig god til at være mor. Noget hun derimod ikke helt mestrer, det er at bage kager. Da jeg var barn bagte hun to forskellige; Vandbakkelser med mocca og æblekage (indsæt selv smiley, der stirrer stift ud i luften!). I al fairness skal det siges at min mor jo ikke kan gøre for at jeg ikke kan lide kaffe, og nej – det kunne jeg heller ikke som barn, og at jeg heller ikke kan lide frugt i bagværk. Altså bagt frugt i bagværk. Derfor overtog jeg ret hurtigt kagebageriet hjemme hos min mor. Som regel bager jeg fortsat til hendes fødselsdag, men i år overraskede hun med egen hjemmebagt kage, og den smagte helt vanvittig godt.

Jag har derfor (med lidt besvær) lokket opskriften ud af hende, hun kalder den selv for Mors Bedårende Chokolade – Marengs Kage, og I skulle da naturligvis ikke snydes for dens fulde navn.

Til de to marengsbunde:
50 gr mørk chokolade
100 gr grofthakkede mandler
3 bøtter pasteuriserede æggehvider
2 dl sukker
1 tsk eddike el. citron

  • Smelt chokoladen.
  • Pisk æggehviderne med med sukkeret til det er sejt.
  • Vend forsigtigt den letafkølede chokolade og mandlerne i i æggehvidemassen.
  • Lav to bunde med en diameter på ca 20 cm. på bagepapir og bag dem ved ca. 150 gr. i ca 35 min.
  • Lad dem tørre i eftervarmen med lågen på klem.

Cremet chokolade fyld:
125 gr mørk chokolade
4 dl piskefløde
1-2 tsk kakao
Evt cognac el. stærk kaffe

  • Smelt chokolade med 1 dl fløde og lad det afkøle let.
  • Pisk resten af fløden til fløden med kakaoen til flødeskum, og vend den smeltede chokolade i.
  • Lad chokoladecremen stå køligt.

Når bundene og cremen er afkølet samles kagen. Du kan pynte med ekstra flødeskum, årstidens bær og lidt flormelis drysset på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *