IMG_8050Vitello er blevet inviteret til fødselsdag af den hemmelige kæreste Kamma. I virkeligheden har han alt for travlt med vigtige ting til at tage med til en pigefødselsdag. Altså lige indtil Kamma fortæller om to slags lagkager, colaer, skattejagt og slikposer. Så kan han faktisk godt.

Vitello køber gave, og mor forsøger at frisere hans hår. Og fødselsdagen starter da også godt, lige indtil Vitello får øje på den lidt ældre dreng, der også er med til Kammas fødselsdag. Han hedder Martin. Kunne det mon tænkes, Kamma havde flere hemmelige kærester? Helt ærligt – så meget ikke ok i Vitellos verden!

Jeg har sagt det før, og jeg er jo ikke bange for gentage mig selv: Jeg elsker Vitello. Det er geniale børnebøger. De er hylesjove både for børn og voksne, de kan bruges hjemme til højtlæsning, og de er også perfekte at bruge i undervisningsforløb.

Vitello går til pigefødselsdag er den 17. bog om drengen de kaldte Vitello. Jeg satser på der kommer en ca. 17 mere – ja gerne endnu flere!

Bøgerne om Vitello er skrevet af Kim Fupz Aakeson, og de illustreres af Niels Bo Bojesen. Vitello bøgerne udgives af Gyldendal, og den 17. bog om den lille fyr med sort strithår, kan du finde på gyldendal.dk

Hvis nu du har planer om at tage på Bogforum i år, så kan du høre Kim Fupz Aakeson læse Vitello går til pige fødselsdag højt, og du kan såmænd også få den signeret. Det kan du læse om på bogforum.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *