IMG_0699Hvis nu du er en ivrig læser her på Mit Bogskab, så vil det ikke komme som en overraskelse, at jeg er mere end meget begejstret for Villads. Jeg knuselsker den lille fyr. Jeg vil også næsten sige, jeg kender ham. Eller rettere: jeg kender mange som ham. Som skolelærer har jeg undervist mangt en Villads, dog ikke fra Valby – men fra Gentofte, hvor jeg slår mine folder som skolelærer. Og nej – det er ikke fordi alle drenge i Gentofte hedder Villads, men simpelthen fordi der er noget vældig genkendeligt i Villads. Han er hjertens god, sød og velmenende, men øh… sommetider går det bare helt galt.

De to nye – ja nemlig TO! – er, modsat de andre bøger om Villads, billedbøger. I Villads fra Valby køber slik får Villads, Amalie og fætter Noa lov til at købe fredagsslik, hvis de også lige køber løg til aftensmaden. De må under ingen omstændigheder krydse vejen. Men hvad i alverden gør man så, når der i stedet for fortov er et kæmpestort hul? Gode råd er dyre. Villads er så absolut ikke enig med Amalie, der mener man gerne må krydse vejen. Villads har lyttet godt efter, den vej skal ikke krydses, så hellere ned i et hul og mega beskidt op igen. Det mystiske er at Villads’ mor bliver sur, da de kommer hjem. På trods af Villads blev på fortovet, og ikke krydsede vejen.

IMG_0705I Villads fra Valby er indbrudstyv skal Villads og hans forældre grille inde hos Frida. De har nemlig fået nye havemøbler, og det tager ikke Villads mange to minutter at lave det om til en grillinvitation. Fridas mor serverer (selvfølgelig) ikke ketchup, så Villads og Frida skal hente den, der står inde i Villads’ køkken. Der er udfordringer. Noget med en hundelort, en nøgle der ikke må blive væk, en nøgle der alligevel bliver væk, et køkkenvindue der heldigvis står åbnet – alt sammen ingredienser, der giver en Villads Classic kan man sige!

IMG_0701Hvis du er til Villads, og hvem er egentlig ikke det, så skal du læse de her to højt. For mig er Villads lidt blevet sådan noget, jeg læser højt om sommeren. Måske fordi Villads fra Valby på sommerferie kom op til ferien sidste år, og jeg derfor havde den med i sommerhus. I år havde jeg så de her to med, og med en fem årig på den ene side, og en seks årig på den anden – ja så var det bare virkelig dejligt med nyt fra Villads.

Så kære Anne Sofie Hammer, vil du ikke nok skrive mere om Villads? – jeg planlægger nemlig en sommerhustur igen om et år. Og jeg skal ikke være kræsen, virkeligheden er, at jeg hjertens gerne læser om Villads hele året rundt!

IMG_0703Som altid forfattes Villads bøgerne af annesofiehammer.dk, og illustrationerne laves af Dina Gellert. Det er Høst & Søn, der udgiver, find dine egne på rosinante-co.dk.

Du kan læse mere om min Villads forelskelse i Villads fra Valby på sommerferie, Villads er løs i 0.v og Villads fra Valby holder jul.

Og så kan du faktisk også høre Anne Sofie Hammer fortælle om Villads i Børnebogcast #2, den kan du finde her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *