Sidste år udkom der to bøger mere i serien En lille… fra Forlaget Grønningen 1. Denne gang om Karen Blixen og Lise Nørgaard. I dag får du min varmeste anbefaling af Tanne – en lille fortællerske, der i tekst og illustrationer beretter om Karen Blixens barndom.

Vi hører om Tanne, der vokser op på Rungstedlund, og helst skal passe ind i morens og tidens fortælling om, hvad en lille pige er; yndig, velopdragen og med evnen til at konversere. Heldigvis findes der en modvægt hos faren, der tager Tanne med på jagt og lærer hende at kukke som gøgen. Vi får, i Tanne – en lille fortællerske, ganske kort fortællingen om den lille pige, der bliver til en voksen frygtløs eventyrer og verdensberømt forfatter.

En lille… er biografier for børn – og jeg er fan! Historie fortalt i børnehøjde, og med den genistreg at lade en ny illustrator stå for hver titel. Denne gang er det Pauline Drasbæk, der har givet liv, poesi og yndighed til fortællingen. Illustrationerne er fulde af smukke farver og giver stof til fantasien.

Snart følger min anbefaling af Lise Nørgaard – en lille journalist alt imens jeg glæder mig til den kommende udgivelse i serien om Anna Ancher, der udkommer den 8. maj.

Du kan læse om Margrethe – en lille dronning og Tove – en lille digter.

Tanne – en lille fortællerske er som nævnt skrevet og illustreret af Pauline Drasbæk, og udgives af Forlaget Grønningen 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *