Afstanden mellem dig og mig er en fortælling om gymnasieeleven Laura, der en aften møder Mille foran en bar. Mille hjælper Laura op efter et cykelstyrt, det ender med et kys, der sender Laura ud i en forelskelsesrus. Det skal vise sig ikke at blive så let, da Laura hverken har efternavn eller nummer – men pludselig står Mille der igen, og denne gang som Lauras lærer på gymnasiet. Det er tæt på et skrækscenarie. Den Laura er fuldstændig vild med er nu læreren og skal tilmed med på den planlagte studietur til Rom.

Åh de første forelskelser hvor alt brænder inden i en, og man hverken kan sanse eller samle – det er godt nok fin læsning. Laura og Milles forhold udvikler sig, og det er naturligvis ikke uden udfordringer. Afstanden mellem dig og mig er en coming of age fortælling, hvor Lauras udvikling er i fokus. Den drivende kraft er kærlighedsforholdet, men derudover skal Laura forholde sig til, at hendes mor flytter til Island med sin kæreste, og at hendes bedste venner glider fra hende. 

Jeg kan varmt anbefale den her bog, der foruden en fin kærlighedshistorie byder på fine ordkonstruktioner, man som læser kan forelske sig i.

Afstanden mellem dig og mig er skrevet af Caroline Ørsum og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *