Jeg elsker BogForum. Bogfesten har været savnet, og det er da også som at møde en gammel og kær ven. Det meste er, som det plejer. 

Der er branchefolk, forfattere, bog-entusiaster med rullekufferter, interviews, oplæg, musik, kram og kindkys – og så naturligvis det, det hele handler om: bøger, bøger, bøger. Bøger sat sirligt op på hylder, bøger i store stakke, bøger på gulvet, billeder af bøger – ja bøger alle vegne.

For flere år siden fik børnebøgerne sin egen hal, og med den nye indgang til de hellige haller er det næsten her man kommer ind først. Altså først skal man lige igennem et større område med mad – men så dukker børnebøgerne op. Jeg kan godt undre mig over indgangen til årets bogfest. Det er en besynderlig ikke-indgang. Jeg var faktisk helt i tvivl om det var der, jeg skulle gå ind. Hvorfor ikke lade bogekstravanganzaen starte allerede , når man kommer ind? Man skal gå et godt stykke, forbi garderobe og som sagt et stort madområde – før man ser en eneste bog. Jeg savner forfatterportrætter, teasere – alt det udstillingsområdet er fyldt af. 

Det ikoniske byskilt fra Vellinge – udødeliggjort af Stine Pilgaard i Meter i Sekundet. Ret skal være ret, det her skilt stødte jeg på, på vej ind til årets bogfest.

Vel inde i den største udstillinghal, hal C, emmer BogForum af alt det, der gør det til en fest. Gyldendals gigantiske område med to scener, Lindhardt og Ringhof, hvor der år efter år er fest i midten af standen med oplæg på oplæg. Gutkind med årets, i min optik, smukkeste stand. Og tilmed med et super lækkert magasin, hvor en del af deres forfattere præsenteres, og det var da også netop her, jeg så mit første oplæg: Cecilie Eken i samtale med Jeppe Bangsgaard om Sølvblomst og Natblomst. 

Vel inde i Børnebogsforum står Mimbo Jimbo og Den kæmpestore pære trygt hos Gyldendal. Carlsen havde Hundemand gående rundt og hos ABC er der Lille Krokodille i lange baner. Men pludselig har der sneget sig et spegepølsesalg ind. Hm?!?

Jeg tager hvert år et billede af Mimbo Jimbo.

Det er noget særligt at gå rundt på BogForum. Fra stand til stand. Fra oplæg til oplæg. Igen i år havde jeg planlagt en masse jeg skulle nå, og igen nåede jeg ikke halvdelen. Næste år drømmer jeg om to dage. Det er simpelthen umuligt at kapere alle de indtryk på kun en enkelt dag. Måske en dag kun til at gå rundt og snuse til bøger og stemning, og en til oplæg. Jeg tror, det vil være perfekt. 

Jeg savner en vildere, federe og mere tydelig indgang – jeg savner tid, og måske også en lille smule fornyelse. Gode gamle og trygge venner må godt komme med nye input. Intet ændrer dog ved, at BogForum er min absolutte yndlingsfestival, og jeg glæder mig allerede til næste år – måske skulle jeg bare booke den overnatning på Bella Sky allerede nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *