IMG_6120

Okay. Med fare for at lyde lalleglad af begejstring: Af sted med jer ned i boghandleren eller over på biblioteket. I skal have fat i Bogstavtyven. Den er skøn, den er pragtfuld, den er sjov, den er smuk og du kan bruge den til alt muligt.

Kort fortalt handler Bogstavtyven om Anna, der vågner en ganske almindelig morgen. Det eneste der er anderledes er at hun ikke kan sige A, hun siger U. Anna bliver til Unnu.

Anna får hjælp af sin storebror Anton, sammen går de til deres farfar, han er nemlig den klogeste de kender.

Farfaren forstår hurtigt at en bogstavtyv har været på spil. Nu vil de tre sammen have Annas A’er tilbage.

Bogen er en avanceret omgang Tre små kinesere sad på Højbro Plads. Derfor er den også lidt udfordrende at læse op, men det, synes jeg faktisk kun, er ret sjovt!

Jeg synes, det er en dejlig bog, og vi har allerede læst den en bunke gange herhjemme.

Som dansklærer er der virkelig også meget at gå i gang med. Dels er det bare en rigtig god børnebog. Bum. Dernæst kan man putte en masse danskfaglige aktiviteter ind i den – både i skolen og derhjemme.

Den egner sig godt til meddigtning og dialogisk oplæsning. Derudover kan man lade bogstavtyven være på spil igen, og forsøge om man kan undvære et bestemt bogstav, når man taler. De lidt større børn kan skrive sedler og beskeder uden det pågældende bogstav. Man kan gøre som i bogen, og finde en masse ting, der starter med det bogstav, man ikke må sige, for at få det tilbage igen. Det vil alt sammen være rigtig god bogstavtræning.

Bogen er skrevet af Maria Rørbæk, og den er illustreret af Siri Melchior. Den er udgivet på gyldendal.dk.

God læselyst – og pas på bogstavtyven, man ved aldrig, hvornår den kommer og snupper et bogstav!

IMG_6130

2 thoughts on “Bogstavtyven er på spil!”

 1. Den lyder godt nok sjov. Er den mon passé, hvis man allerede kan bogstaverne & læser selv – f.eks. 7 år? Jeg tænker, at den stadig er sjov og relevant? Men hvad synes eksperten?

  1. Det synes jeg sagtens kan gå.
   Han vil jo få en helt oplevelse, end – lad os sige en på fire år:-)
   Han kan jo selv skrive sedler, og lade dig gætte, hvilket bogstav bogstavtyven har snuppet. Eller han kan prøve at tale, minus et udvalgt bogstav.
   Så ja jeg tror faktisk, han sagtens kan have glæde af den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *