IMG_6730

Når solen endelig begynder at varme, som den har gjort den sidste uge, får jeg en helt enorm trang til at grave lidt i noget jord, plante lidt blomster og ikke mindst nyde synet af mit hårde arbejde.

Men men men jeg har slet ikke en have, jeg bor i lejlighed på Østerbro. Så når jeg forårsgraver i noget jord, så er det jord i en urtepotte. Fint nok! Men drømmen om en rigtig ægte have lever i den grad.

Så en bog om en byhave, det er da lige noget i mit forårs humør. Vores Have – i hjertet af byen handler om børnene Teo, Ella og Kalle. De finder en øde grund, hvor de straks beslutter sig for at lave en have. Umiddelbart læser jeg det som om de tre børn går i henholdsvis børnehave og skole. De er altså små børn. Straks får jeg nervøse trækninger. Tre små børn på en øde grund (en øde fabriksgrund!) – hjælp! Men man køber lidt ind på præmissen med at de her tre børn, spenderer stort set alle eftermiddage sammen uden deres forældre. Men hepper på deres projekt med at få stablet en byhave på benene, et projekt der ender med at blive et tilløbsstykke for kvarterets børn og voksne.

Det er ikke sikkert den var gået i virkelighedens verden. Der var nok noget kommunalt udvalg, der skulle ind over, før det projekt kunne se dagens lys.

Bogen er super fin! Illustrationerne er dejlige, lette og farverige – og min trang til at grave i jord er ikke blevet mindre. Jeg vil også se noget gro!

Bogen er skrevet og illustreret af Parastu Karimi, den er udgivet på Turbine, og den kan blive din lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *