Se nu kommer der en indrømmelse… – jeg er (eller var) faktisk ikke glad for Mumitroldene. Jeg vil næsten gå så langt som at sige at det, der i min barndom nærmest var Mumitrolde-angst, har siddet i mig altid. Jeg har nok aldrig forstået de bløde hvide væsener, og den mærkværdige flok der omgiver dem. Og det er ikke fordi jeg ikke har forsøgt, for det har jeg. Men af en eller anden grund har det melankolske i fortællingerne gjort mig trist (og som barn bange). Men her er der en åbning – en åbning til Mumidalen så at sige. I Eventyr fra Mumidalen er det første gang, jeg har oplevet at blive nysgerrig på universet, og hvor jeg har haft lyst til at læse mere.

Det er jo ikke de originale historier eller illustrationer. Bogen baserer sig på den nyeste animationsserie Moominvalley, hvor fortællinger, figurer og univers har fået et mere blødt og blidt skær – man kan sige, der er drysset lidt sukker på. Det har i den grad gjort, at jeg har fået lyst til at lære de originale historier bedre at kende. Så måske er jeg slet ikke Mumitrolde-angst længere. Bogen egner sig til højtlæsning for de 3-6 årige (og altså også for de lige knap 40-årige).

Eventyr fra Mumidalen er inspireret af Tove Janssons bøger, og skrevet af Amanda Li. Herhjemme udgives den af Carlsen.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *