IMG_9780En godnathistorie der kan få dit barn til at sove. Jeg tror nærmest, man kan tale om en trend her sådan rent børnebogmæssigt. Den første jeg opdagede af den slags var kaninbogen, den var her, der og alle vegne. Du kan læse om Kaninen der så gerne ville sove her, og om Mollys og mit famøse bloggerevent, i kaninbogens ære, i dette indlæg.

Men nu er turen kommet til Fililumbur, og jeg må sige, den er sød. Altså virkelig sød. Fililumbur er en drage, en grøn drage med gule prikker. Når Fililumbur bliver glad, så bliver de gule prikker større.

Bøgerne om Fililumbur henvender sig direkte til barnet, der læses højt for.

”Jeg er næsten lige så stor som dig.”

”Du kan ikke se mig, men jeg passer på dig hele natten.”

”Jeg har lagt mærke til, at du er et rigtigt godt barn, og at jeg vældig godt kan lide dig.”

For ja – ikke alene er Fililumbur bøgerne godnathistorier, de er også skrevet til at styrke barnets selvværd.

Der findes to (måske er det kun indtil videre?) bøger om den fine grønne drage med gule prikker; Fililumbur i drømmeland og Fililumbur – du er en stjerne. Jeg har læst begge højt for min fem årige Molly, og jeg må sige, de gik rent ind. Hun var med det samme opslugt af universet, og hun var helt med på det, da bogen opfordrer til at ”du skal tage hen og tale med Stjernekasteren.” Stjernekasteren blev nemlig så sur, at han kastede en stjerne lige ned i Mælkevejen, så løb al mælken ud, og nu skal trådene reddes ud. Bøgernes præmis er at der ikke findes gode og onde. Man kan gøre noget, der ikke er så fikst, men man kan også få hjælp til at gøre det godt igen. Det er ret fint, synes jeg.

Herhjemme skal vi helt sikkert til HokusPokusStjernen sammen med Filumbur igen, og hvis vi er heldige, kommer der endnu flere bøger om den grønne drage med de fine gule prikker.

Bøgerne er skrevet af Carsten Sommerskov, ham kan du læse mere om på fililumbur.dk, og begge er illustreret af Birde Poulsen.

Fililumbur bøgerne udgives af People’s Press, find dem på artpeople.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *