img_1209Det viser sig Helligånden er en lidt distræt fyr, der godt kan lide marmelademadder.

Den første gang, Helligånden skal til Vanløse, er det for at finde Martin, men han ender på Alberts værelse. Da han opdager sin fejl, giver han Albert lov til at få ét ønske opfyldt.

Albert er selvsagt noget overrasket, ikke mindst over at have fået besøg af selveste Helligånden, men et ønske kan man jo altid bruge.

Albert vil faktisk rigtig gerne have at hans forældre flytter sammen igen, de er blevet skilt, og de skændes hele tiden. Men hvis nu de bare lige prøvede igen, tænker han.

Nok er han distræt Helligånden, men han er også effektiv. Allerede næste morgen vågner hele huset, da Alberts mor råber: ”Vad i helvete gör du här, Bent?” Alberts far vågner simpelthen op i dobbeltsengen ved siden af Alberts svenske mor.

Forviklinger er der nok af i Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelig liv. Ikke nok med Alberts forældre er ret fortvivlet over pludselig at bo sammen igen, så kommer Alberts bedste ven, Oskar, til at fortælle hele skolen at Albert er den nye Jesus.

img_1210Der er slet ingen tvivl om, det her er en sjov bog. Men ydermere er det en bog, der gerne vil fortælle noget om at være skilsmissebarn. For det er da bare hamrende besværligt og trist, når ens forældre ikke kan eller vil tale sammen, og i virkeligheden er det slet ikke okay.

Jeg vil virkelig anbefale Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv – og både til voksne og børn. Yderligere kan du læse bogens forfatter, Flemming Møldrups, super fine kronik i Kristeligt Dagblad, den handler om at blive skilt men blive sammen hver for sig. Den kan du finde på kristeligt-dagblad.dk.

De fleste forbinder nok Flemming Møldrup med tv programmet Kender du typen, men han er simpelthen også uddannet børnebogsforfatter. Bogens fine illustrationer står Rasmus Juul for.

Få dit eget eksemplar på poltikensforlag.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

img_1212-1Helligånden – super flink, super distræt og meget glad for marmelademadder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *