I denne måned er der, naturligvis, endnu mere højtlæsning på programmet. Klasserne elsker både deres morgen og frokost højtlæsning, og også når der er brug for en pause i løbet af dagen. I den ene af klasserne er der en stor lænestol, som børnene samles rundt om, og så er der dømt ren højtlæsningshygge.

I denne måned skal vi læse…

Vi har en ret lang fleksibel mødetid fra 7.50-8.15. Hver dag læser min makker eller jeg højt fra 8.00-8.15. Vi sidder i en døråbning, så begge 1. klasser kan høre os. Det fungerer (overraskende) godt. Børnene lytter og får en dejlig rolig start på skoledagen. I sidste måned havde vi eventyrstund om morgenen, denne måned bliver det til Danmarkshistoriestund, når vi læser højt af Sigurd fortæller Danmarkshistorie.

Den 8. september er det læsningens dag, og vi skal i 1. klasse bl.a. arbejde med Hjertet og Flasken. Børnene skal have den læst højt, og derefter tegne et stort hjerte. 

I sidste måned læste vi Vores fantastisk forskellige familier, og i denne måned fortsætter vi med Mormor & Mormor, der foruden at beskrive et dejligt forhold mellem barnebarn og bedsteforældre, også viser at familier kan se ud på mange forskellige måder.

Det her én af de bøger, der skal læses omkring lænestolen. Der skal vises farvestrålende billeder og børnene skal drømme sig til en månetur lige der midt i klassen.

Vi skal læse Ruth-Viola med bindestreg vil have en lillebror, fordi det er vigtigt at læse sjove historier, og bare have tid midt i en time, hvor det absolut eneste formål er at hygge sig og have det sjovt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *