Det kan næppe komme som den helt store overraskelse, at jeg mener, man skal holde fast i højtlæsningen lige så længe, som man overhovedet kan. Højtlæsning er ikke kun i tiden indtil, barnet kan læse selv, det er bestemt også til tiden efter.

Højtlæsning gør barnet fortrolig med bogmediet, og det giver anledning til en masse snakke om det, der læses. Højtlæsning er udviklende for børnenes sprog, og særligt øges ordforrådet. Derudover er der en masse andre kompetencer, der udvikles ved højtlæsning og læsning. Bøgernes fortællinger giver børnene mulighed for at spejle sig i andre, der enten står i en lignende situation som en selv, men også i karakterer, der går igennem helt andre forløb og liv. Kort sagt: Jeg kan ikke anbefale det nok!

På billedet ses min 3 årige datters bogreol, der samtidig fungerer som vores samling af børnelitteratur. Mit mål er, at det skal være indbydende at finde en bog, hun kan nå de fleste af bøgerne selv. På min 8 åriges værelse er der en mindre samling, og i min(e) bogreol(er) er der sørme også en del børnelitteratur. Kodeordet må være, at det er tilgængeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *