IMG_6175

”Nu skal det være,” sagde hr. Wilder til sig selv. ”Nu skal det den ondelyneme være…”

Hr. Wilder er en voksen mand, men han husker, han en gang var en lille dreng, der ønskede sig en stjerne. Det fik han ikke. Så nu skal det være. Han bygger en stige. En kæmpemæssig stige, han kravler op, og snupper en stjerne med ned. Hr. Wilder er på toppen. Han har fået det, han ønskede sig allermest.

Men sommetider, når man får det man allerhelst vil have, så er det bare ikke helt sådan, som man ønskede sig det skulle være.

Stjernen falmer, og hr. Wilder ved, han må give slip på sin stjerne og sætte den tilbage op på himlen.

Hr. Wilders Stjerne er en lille perle af en bog. Den er skrevet af Kim Fupz Aakeson, og han skriver fantastisk. Med meget få virkemidler, kan han få en hel særlig stemning frem. Det gør han også her. Bogen er fin og hyggelig, men også lidt trist og melankolsk. Den er illustreret af Rasmus Bregnehøi, og den er smuk at se i.

Egentlig synes jeg næsten, hr. Wilder egner sig lige godt til børn som voksne. Måske netop fordi bogen rummer noget tristhed og melankoli, for tænk at ønske sig noget hele livet, opnå det, og så alligevel må man selv træffe beslutningen om at skille sig af med det. Suk!

Bogen er udgivet på Carlsen, og du kan finde den her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *