IMG_9829Ikke overraskende er jeg en kæmpe fortaler for højtlæsning. Når jeg ikke er på barsel underviser jeg jo i dansk i indskolingen. Jeg har hjulpet en del børn til at lære at læse, og dermed har jeg også hjulpet en del forældre, så de hjemme kan støtte deres børns læseindlæring bedst muligt.

Når jeg starter en 1. klasse, sender jeg altid et brev med hjem om hvilke forventninger jeg har til arbejdet med læsning derhjemme. Ét af punkterne i brevet er altid højtlæsning. Regelmæssig højtlæsning!

Jeg har faktisk allerede lavet et indlæg med mine råd til højtlæsningen hjemme, men da det var ét af mine allerførste indlæg, får I det lige igen:

 • Vælg bogen sammen med dit barn.
 • Sæt jer tæt sammen, så dit barn kan kigge med i bogen og se de ord, du læser.
 • Brug gerne et bogmærke, det kan være et gammelt postkort, på den måde henledes opmærksomheden på præcis hvilken linje, I er ved at læse. Et godt fif er at placere bogmærket over den sætning du læser og ikke under. På den måde er det synligt for barnet at der kommer mere tekst.
 • Snak om handlingen i bogen.
 • Forklar de ord og vendinger dit barn ikke kender.
 • Lad barnet finde kendte bogstaver og ord i teksten. Du kan også pege på et bogstav eller et ord og spørge om han/hun ved, hvad der står.
 • Det er altid rart med god tid.

Jeg er fortsat glødende fortaler for højtlæsning, men jeg er også selv mor, og har to små piger herhjemme. Så specielt det sidste punkt med god tid, det ved jeg, det sommetider godt kan knibe lidt med. Her er lydbøger jo GENIALE! Det er muligt, du ikke altid har tid til at læse højt for dit barn, men dit barn har altid tid til (og mulighed for) at høre en god historie.

Jeg har lige introduceret lydbøger for min fem årige Molly. Hun kastede sig fluks over det ret store Bamse og Kylling udvalg, og hun stornød at høre historie.

IMG_9830Lige nu hører jeg selv Jorden rundt på 80 dage, og det er bare så sindssygt hyggeligt at få læst historie højt.

Du kan finde lydbøger og e-bøger på Storytel.dk.

IMG_9831Her er det Svendman, én af mine yndlings superhelte, som e-bog.

4 thoughts on “Hvilken bog lytter du til?”

 1. Åh, det her kan jeg kun tilslutte mig. Da min datter var helt spæd, læste jeg Grimms Eventyr for hende. Det var nok mest for min skyld. 😉
  Siden da har vi læst rigtig meget og nu på det sidste, hvor jeg er begyndt at få tilsendt børnebøger til anmeldelse på bloggen, læser vi dem sammen og anmelder dem. Det tager hun meget seriøst! 😉
  Selv er jeg totalt fan af lydbøger. Jeg troede ikke at de ville passe til mit liv, men det gør de! og vupti, nu ryger der 5-10 bøger om måneden. Det er SÅ skønt! 🙂

  1. Tusind tak!
   Det er jeg SÅ glad for:-)
   Det er altid super vigtigt med de der kvarte, halve og snart betegnelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *