Viktor går omkring kontoret fra morgenstunden. Dorte er ikke kommet endnu, så han lægger bare sin historie om juletræet på hendes skrivebord. Det er ikke helt så sejt, som at aflevere selve julestjernen, men det er bedre end ingenting.

Jo ældre voksne bliver, des mere følsomme bliver de tit. Måske har du oplevet voksne, der græder, mens de ser et børnekor synge, ser en film med en lykkelig slutning eller nogen bliver gift. Dorte er ikke helt ung længere, så Viktors historie får tårerne frem i hendes øjne, og en af dem drypper ned på papiret.

Det minder hende igen om, at en skole ikke handler om penge, men om børnene. Det er så godt at huske på, for det er jo på grund af dem, man overhovedet har en skole. Måske skal hun sende historien op til kommunen, så de også kan komme lidt i julestemning deroppe, og så de kan også se, hvor dygtige elever de har på Kildemoseskolen.

Vesper sidder over risten i udluftningskanalen og tænker på den ballade han lavede i går med sin mor. Han troede ikke hun brød sig om drillerier, men hun var begyndt at fortælle historier, om dengang hun var barn og drillede med sine søskende. Vesper var helt overrasket og kunne næsten ikke falde i søvn ved tanken. Måske kan han selv begynde at drille lidt mere. Ikke på den måde, hvor han stjæler ting, men mere hvor han får alle til at undre sig. Han ved bare ikke helt hvordan. I mellemtiden vil han lære noget matematik sammen med børnene.

Werner taler om tal. Han skriver tal på tavlen, men det er som om, børnene ikke følger med.

”Har I fået julefis i kasketten?” spørger han, og det får et par stykker af dem til at vågne lidt op.

”Jeg kan nu godt huske, hvordan det var at være barn i december. Der var et år, hvor jeg ønskede mig en legetøjsbil, som jeg havde set i et vindue nede i byen. Åh, hvor jeg tænkte på den bil.” Werner får et helt drømmende udtryk i hovedet.

”Fik du den så?” spørger Viktor.

”Ja!” siger Werner med et stort smil.

”Hvad fik du ellers?” spørger Silas.

” Jeg fik bare den bil. Sådan var det dengang. Men hvis vi nu forestiller os, at en legetøjsbil i dag koster 75 kr, og en fodbold koster 50 kr. Hvor meget koster de så til sammen?”

Typisk Werner. Det er bare matematik, matematik og atter matematik med ham, men Vesper synes det ser ud til, at børnene igen forsvinder i deres egne tanker. Måske sidder de alle og tænker på julegaver. Gad vide, hvad han selv får i julegave?

Nissemor hører en skramlende lyd inde fra skorstenen og åbner først den lille låge over komfuret og titter derind. Minsandten om det ikke er et brev, og hun håber, det er det brev, hun har ventet på længe. Hun tørrer hænderne i forklædet og åbner døren, så hun kan tage det op i sine hænder.

Nissemor åbner brevet og lader øjnene løbe ned over de skæve bogstaver, og et smil breder sig på hendes læber. Det bliver en god jul i år. Det bliver en rigtig god jul. Men du godeste hvor har hun også meget, hun skal nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *