Vi er nået til kalenderbog #2 og denne gang er det den sprudlende Hanne Hundiges Jul. Jeg må indrømme, at jeg ikke kendte Hanne Hundige, før jeg kastede mig over denne her i 2019, og det var da lidt af en fejl. Hun er nemlig et festfyrværkeri af en kreamus, der ikke er bange for at snuppe limstiften frem og lige fikse noget krea eller et puslespil i en fart. Hannes far Henrik, er en far med ekstremt god tid. Han henter tidligt, bager og er med på (næsten) alle Hannes påfund. Moren er mere til den almindelige side, og kommer sent hjem fra arbejde.

Hanne Hundiges Jul får man 24 kapitler om Hanne, der fra bogens første linje glæder sig inderligt til jul. Der er ingen krise, jul der skal reddes, eller julemand der er blevet væk. Det er bare ren julehygge, juleforberedelser og juleknas. Hanne Hundiges Jul er en ret sjov bog, med mangt et nik til den voksne højtlæser. Dét er jeg vild med. Jeg tænker allerede, at der bliver Hanne Hundige jeg skal læse op næste december, for min formodentlig kommende lille 1. klasse. Det tror jeg bliver sjovt. Læs den for de ældste børnehavebørn og de yngste indskolingsbørn.

Hanne Hundiges Jul er skrevet af Tomas Lagermand Lundme og illustreret af Thomas Hjorthaab. Find den på carlsen.dk.

Hanne Hundiges Jul er fra 2019, hvor den blev til som en nyillustreret og nyrevideret udgave af Hanne Hundige og julen fra 2002.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *