IMG_6584

Københavns Litteraturfestival, KBH Læser 2015, løber af stabelen fra 27. februar – 8. marts i år. Som litteratur og i særdelshed børnelitteratur interesseret Østerbro’er er det naturligvis mums!

Litteraturfestivalens tema er i år kærlighed, og der er bunkevis af arrangementer for voksne, du kan få et overblik lige her.

Jeg har gransket programmet nøje, for at vælge mig de ting jeg allerhelst vil, naturligvis har jeg kigget ekstra meget på de arrangementer der omhandler børnelitteratur eller henvender sig til børn.

Jeg starter festivalen med manér. Fredag den 27. februar har jeg tilmeldt mig et seminar om børn og bøger. Seminariet afholdes af Børnebogsfestival Nord, der er en del af KBH Læser. Hvis man som jeg er tosset med børnelitteratur, så er det her seminar fuldstændig fantastisk! Der er tre forlag repræsenteret, derudover kommer Anna Karlskov Skyggebjerg, lektor i børnelitteratur, Julie Arndrup, børnebibliotekar og blogger på thejulerules.dk, og sidst men ikke mindst kommer Merete Brudholm. Jeg tror faktisk ikke rigtig man kan være dansklærer, og ikke have læst et eller andet af Merete Brudholm. Det er stort set umuligt. Udover at være meget dygtig er hun utrolig sjov, og leverer den ene dansklærer one – liner efter den anden. G L Æ D E R   M I G !

Den 27. og 28. februar er der masser af børnearrangementer for forskellige aldersgrupper gennem Børnebogsfestiavl Nord.

De her ville jeg ønske jeg kunne deltage i med Molly:

 27. februar:

11.00 – 12.00: Halfdan kunne sin ABC, kan du?

Teater Asta Basta fortæller børnerim, og alle må rime med.

Fra 4 år.

13.00 – 16.00: Illustrationsworkshop med Dina Gellert.

Fra 3 år.

28. februar:

10.00 – 14.00: Bog og illustrationsworkshop.

Fra 6 år.

12.00 – 14.00: Bagning for de mindste med Mette Oxenbøll Nonbo.

Børn og deres voksne bager sammen.

Fra 3 år.

13.00 – 14.00: Comedievognen opfører Alfons Åberg – nye historier

Fra 3 år.

Alle arrangementerne foregår på Biblioteket Rentemestervej.

Uden barn kunne jeg tænke mig at komme forbi Information tirsdag den 3. marts, hvor der er et super spændende foredrag: Neurologi og læseoplevelse. Formand for psykiatrifonden Anne Lindhardt fortæller om forholdet mellem hjerne, følelse og litteratur.

Uh! Jeg glæder mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *