IMG_0312Der er folkemøde på Bornholm i disse dage, og i den anledning – og fordi der jo er Hvor-går-sommerferien-til-i-år-tema på Mit Bogskab kommer her historien om den bornholmske såkaldte nationaltrold Krølle Bølle.

Bogen om Krølle Bølle er udgivet første gang i 1946, så det er en gammel svinger, dog er den udgave jeg sidder med den 3. udgave og fra 2008, derfor giver det mening at bogen starter med at fortælle, man kan flyve eller sejle til Bornholm på ganske kort tid.

Bogen fortæller historien om trolden Krølle Bølle, der bor på Bornholms nordlige spids Langebjerg. Han bor med sin mor, far og søster Krølle-Borra.

IMG_0314Krølle Bølle og Krølle Borra

Krølle Bølle kommer ud for mangt og meget, og som oplæser skal man holde tungen lige i munden, for meget kan man sige om den her fortælling, men den er dælme svær at læse højt. Til gengæld kommer vi hele Bornholm rundt, så den er et glimrende valg at læse forud for en tur til solskinsøen, og ikke mindst når man er der.

Krølle Bølle er opfundet, tegnet og skrevet af Ludvig Mahler oprindeligt som en godnathistorie til sønnen Ole, der i dag udgiver bogen om Krølle Bølle. Der findes meget Krølle Bølle merchandise, mest kendt er formodentlig isen men en bamse kan man også få.

Går turen til Bornholm må historien om Krølle Bølle læses, krølle på tungen eller ej!

Du kan få fat i et eksemplar på saxo.com.

born04

 

2 thoughts on “Krølle Bølle fra Bornholm”

  1. Det er da et svært spørgsmål:-)
   Enten skal du være heldig antikvarisk eller også skal du forsøge at kontakte Ole Mahler, der udgiver dem.
   Han er også keramiker, og har til huse Storegade 40 i Hasle på Bornholm. Jeg kunne ikke se et tlf nummer, men det kan du måske søge efter.
   Kh Josefine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *