Kurt skal i seng. Det er jo helt vildt uretfærdigt. Han vil være stor og være længe oppe. Farfar sætter sig på Kurts sengekant, for det er ham der passer. Farfar mener det er godt for knoglerne at sove. Kurt fastholder det er uretfærdigt. Farfar siger, at det ikke er så sjovt at blive stor og voksen, for verden vokser på en måde med – den bliver også større og større.

Herfra bliver det en fantastisk fortælling med vanvittige og farverige illustrationer og magiske universer.

Modsat mange andre billedbøger har arbejdsgangen for Kurt og den store verden været omvendt. Her er det illustratoren Peter Bay Alexandersen, der har lavet illustrationer, som Morten Dürr sidenhen har skrevet en historie til. Det er der kommet en smuk og fantasifuld billedbog ud af. På hvert opslag kan man bruge lang tid på at gå på opdagelse, og jeg vil næsten love, at det altid vil være muligt at finde noget nyt – noget man ikke så ved sidste læsning.

Jeg vil anbefale bogen til store børnehavebørn og skolebørn. I undervisningen kunne den tænkes ind i et undervisningsforløb, hvor man skjulte teksten, for at lade eleverne selv skrive en historie til illustrationerne.

Hjemme egner den sig til højtlæsning og tæt-sidning, så man sammen kan gå på opdagelse i det eventyrlige univers.

Kurt og den store verden udgives af Alvilda.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *