I dag kommer Bogskabet med ideer til, hvordan man kan støtte bogstavindlæringen hjemme. Det kan både være for de store børnehavebørn, og for de børn der lige er startet i børnehaveklasse og 1. klasse.

Virkelig mange børn nyder ikke, hvis mor eller far også lige skal lave skole derhjemme, så derfor gælder det om, at lave lege og aktiviteter, hvor bogstaverne kommer med ind.

Bogstavjagt lyd

I kan gå på jagt efter ord, der begynder med den samme lyd. Hvor mange ord, kan I finde hjemme, i haven, i gården, udenfor, på køreturen, på indkøb etc., der begynder med Mmmm – M? Husk altid at koble bogstavets lyd og navn. Start med at sige bogstavets lyd, og sig derefter navnet. Du kan få hjælp til bogstavernes lyde på læsløs.dk.

Bogstavjagt form

Saml alle gamle aviser og blade sammen, og gå på jagt efter bogstaver. I skal lede efter ét bogstav, det kunne eksempelvis være et Sssss – S. Klip alle de s’er ud I kan, og lim dem ind på en side i et hæfte. Bagefter kan I finde ord, der begynder med Sssss – S, klip dem ud eller skriv dem under bogstaverne.

Skriv bogstaver

Bogstaver skal ikke kun skrives med en blyant på papir, de kan også skrives eller rives i sand, jord, sne og de kan skrives med små sten, blade og blomster.

Find et par gode pinde, en masse små sten, blade eller blomster og gå i gang – der kan kobles et konkurrenceelement på, så man skal kæmpe om at skrive eller lave det største, mindste eller flotteste.

Hej-bollerne er fra Børnenes Bagebog

Bag bogstaver

I kan bage bogstavboller. Husk at bruge en dej, der ikke er for klistret, ellers bliver det ret svært. Tril dejen til lange tynde pølser, og form bogstaverne derefter.

Bogstaver som pizzapynt

Hvis I skal bage pizzaer kan I lægge pynten på som bogstaver. Hvem vil ikke gerne spise en pizza med ens eget forbogstav på? Et trick er at skære fyldet ud i mindre dele, så det er lettere at forme bogstaverne.

God fornøjelse med bogstaverne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *