Læse- og skriveudviklingen følges ad. Derfor er det en god idé hjemme også at inddrage skriftsproget mere og mere. Til at begynde med, skal man ikke skrive en lille roman, og forvente barnet vupti kan læse det efter skolestart. Man skal som med læsningen starte i det små og med det lette.

I kan lege med at skrive ord med magnetbogstaver på køleskabet eller med skumgummibogstaver (de kan ofte fås i Tiger).

Der findes et utal af flotte farverige magnetbogstaver, men må jeg ikke anbefale de helt traditionelle, hvor bogstavernes form er genkendelig, og hvor konsonanterne er blå og vokalerne er røde? De fås både som store og små bogstaver, og du kan finde dem på legeakademiet.dk.

Du kan også sende en hilsen med i madkassen. Det er hyggeligt, og det åbner måske barnets øjne for, okay det her med bogstaver og ord – det kan faktisk bruges til noget.

Når barnet bliver mere fortrolig med skriftsproget kan man udvide til egentlige breve og huskelister. Jeg er mor til et kæmpe rodehoved, og når hun skal rydde op på sit værelse, skriver jeg sommetider en seddel til hende med de ting hun skal huske. På samme måde skrev hun en huskeseddel til mig, da hun skulle i sommerhus et par dage, og jeg hjemme havde ansvaret for hendes dværghamster. Jeg gjorde næsten alt på listen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *