Her er en bog, som jeg vil tro enhver børnehavepædagog (og forældre til børn i målgruppen) vil tage imod med kyshånd. Bogen er en højtlæsnings- og samtalebog omhandlende de to børnehavebørn Katinka og Frederik og en dag i deres børnehave.

Alle der enten selv har børn i alderen eller kender til børn i alderen ved at en dag i en børnhavegruppe er sprængfyldt med mulige konflikter. Hvordan er man venner, hvordan er man mange børn i en gruppe, hvordan taler man pænt til hinanden. Hvordan undgår man, at de helt små ting bliver til store kriser?

Hvert opslag omhandler en konkret situation; At sige farvel til mor eller far, morgensamling, legetid, kreatid, tissetid osv. De to børn vi følger, Katinka og Frederik, har superheltekræfter – for de er super gode til at være søde, hente voksne og give kammeraterne en hjælpende hånd.

Dermed bliver de det gode eksempel, man kan spejle sig i. Til hvert opslag er der forslag til samtale og en aktivitet. Inspirationen til samtalen kan man let overføre og bruge hjemme, til aktiviteten har man brug for en børnegruppe, så lige den del af bogen henvender sig udelukkende til børnehavebrug.

Bogen er skrevet af psykolog Ina Haller, og er blevet til i et samarbejde med Mary Fonden og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi. Illustrationerne står Dina Gellert for, det er iøvrigt også hende, der giver liv til Villads fra Valby.

Du kan finde bogen på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *