Du skal lære Sylvester at kende. Han går i 2. klasse, og i hans egen optik er der sådan set ikke særlig meget at råbe hurra for. Særligt ikke fordi han går i klasse med Esben og William, der har det som deres mission at gøre livet surt for Sylvester. De driller ham med hans lille mund og lillebitte stemme, og for at understrege deres pointe, har de skrevet Minimund på Sylvesters bord med sprittusch – og sådan noget er bare ægte svært at få væk med et viskelæder. Sylvesters lærer Tønde-Hanne gør heller ikke situationen bedre, og udviser tæt på ingen forståelse for Sylvester.

Sylvesters forældre lytter heller ikke helt efter, og derfor er der ingen anden udvej end at skrive et brev og bede om hjælp: ”Hvis nogen læser det her, så hjælp mig dog!!!” – og det gør Nogen. Nogen Kristiansen i lilla jakkesæt med kalvekrøs og med et stemmekatalog under armen. Sylvester kan bare vælge en ny stemme… – men spørgsmålet er, om det er en stemme fra kataloget Sylvester har brug for eller måske at stole mere på sig selv. 

Læs Minimund højt for dit indskolingsbarn, læs den højt i din indskolingsklasse og læs den selv, hvis du er lærer og bliv hurtigt mindet om, hvordan den voksne i klasserummet har definitionsmagten: ”Jeg kan simpelthen ikke høre, hvad du siger! Tal lidt tydeligere, Sylvester!”

Minimund er Frida Brygmann og Thomas Korsgaards debut som børnebogsforfattere, Lasse B. Weinreich har illustreret. Find den hos din boghandler eller hos på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *