I går skrev jeg om Mira, der efterhånden (og heldigvis) er blevet til et helt univers, der også inkluderer en enkelt titel i Læs Løs serien. Læs Løs er Gyldendals serie til den selvstændige begynderlæsning. Jeg har skrevet om serien tidligere, det kan du læse i dette indlægLæs Løs udmærker sig ved at have en overskuelig progression, men ikke nok med det, det er også en serie, der tager begynderlæseren seriøst. Hvordan kan man nu tale om det? Jo, alle bøgerne er for det første i hardback, og som en der har haft utallige begynderlæsere med på skolebiblioteket efter læsestof – ja, så er der altså ikke noget, der siger bog så meget som en hardback. Dernæst bruges der erfarne forfattere og illustratorer, hvilket denne titel også er et udmærket eksempel på. Endeligt er titlerne gennem en læsepædagogisk bearbejdelse. 

Mira er i udgangspunktet en graphic novel, der henvender sig til tweens. Men da langt de fleste børn altid bedst kan lide at læse aldersmæssigt op, det betyder, de bedst kan lide at læse om karakterer de er på alder med, eller som er lidt ældre end dem selv, så vil der være flere, der skal have læst Mira bøgerne højt. Med Mira elsker fredag kan begynderlæseren selv læse om Mira. Det kan være ganske vanskeligt at sætte klassetrin på selvlæsningsbøger, men et bud kunne være, at denne kan læses af stærke læsere fra starten af 2. klasse.

Jeg krydser fingre for mere Mira i Læs Løs serien.

Mira elsker fredag er skrevet af Sabine Lemire og illustreret af Rasmus Bregnhøi. Bogen udgives af Gyldendal Uddannelse.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *