IMG_5437

Børste er en rødhåret pige med pariserfrisure, æblekinder, store armbevægelser og et stort temperament. Hun bor med sin storesøster Bella og deres mor og far. Hun er sådan en, der er helt skøn. Hun får vilde ideer, sommetider går de godt, sommetider går de ikke så godt. Men man sidder virkelig og hepper på Børste. Også når hun er umulig!

Børste forelsker sig med hud og hår i den nye dreng på vejen, Ludvig, med de karrygyldne øjne. De bliver hurtigt bedste venner, alt i mens Børstes mave slår kolbøtter pga. de sommerfugle, der flyver rundt derinde.

Bøgerne handler om venskaber, forelskelse, jalousi og familierelationer. Jeg synes de er vældig fine, og har brugt dem som oplæsningsbøger i en klasse. Både drenge og piger var betaget af Børste og Ludvig.

De egner sig også som læs selv bøger, men man skal være en sikker læser, for at kaste sig over dem, og få en god læseoplevelse ud af det.

Børste bøgerne er skrevet af Annette Bjergfeldt og illustreret af Kirsten Raagaard, og udgivet på Alvilda. På Alvildas hjemmeside kan du læse mere om Børste, forfatteren og høre Børste sangen.

Jeg synes, bøgerne er oplagte julegaveideer – hvis man nu lige stod, og manglede lidt inspiration.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *