IMG_7253

 

Vi kender det jo alle sammen, spørgsmålet om hvad man skal til sommer. Er det sommerhus, biltur, cykeltur, udlandet, turist i egen by – mulighederne er mange. Men rigtig mange gentager gode succeser. Det, der i mange år har været verdens største hit, er det formodentlig også i år, og sommetider opstår så behovet for luftforandring.

Se, det kender de her tre gedebukke alt for godt. De tre gedebukke, der tilfældigvis hedder De tre Bukke Bruse plejer nemlig at tage på sæteren for at æde sig tykke og fede. Den historie kender vi jo også alle sammen. Men denne her gang får de øje på et skilt. Skiltet viser til venstre og på det står der: Badeland.

Den mindste og mellemste Bukke Bruse plager den ældste; Please – kan vi ikke prøve Badelandet i år. De synes, der er kedeligt på sæteren og trolden under broen, synes de faktisk er lidt klam.

De tre går mod Badelandet. Det bliver ikke kedeligt. Der er fyldt med dyr, vandrutsjebaner og badebukser. Kort sagt: Der er pragtfuldt.

Men hvem kommer så, det gør trolden selvfølgelig!

De tre Bukke Bruse i badeland er fuldstændig skøn, morsom, pragtfuld og på alle måder farvestrålende.

 

Og ikke nok med det, der er sørme kommet en mere: De tre Bukke Bruse vender tilbage.

Bogen starter med at de tre gedebukke diskuterer, hvad de skal bruge sommerferien på. Den ældste får de to andre overtalt til at tage på sæteren, det er jo meget sjovt med den trold under broen, og de vafler de plejer at spise deroppe er jo heller ikke så tossede.

De kører ud, og parkerer hvor de plejer, og begynder vandringen op.

Men intet er som før! Trolden er ikke under broen, og oppe på sæteren er vaffelbutikken lukket. Skuffede går de tre ned igen, for at køre hjemad. På vejen hjem skal den mindste tisse (altid irriterende!), og de tre gør holdt ved en tankstation.

Her finder de ud af at trolden er kommet på plejehjem, og hvad er så mere naturligt end at aflægge et besøg. Et høflighedsbesøg naturligvis – ikke noget stangeri.

Da de kommer frem, står det skidt til på plejehjemmet. På trods af troldens fremskredne alder vil den ikke slippe sin fordums storhedstid, og har lagt sig godt til rette under et sofabord, som den bruger som bro.

De tre Bukke Bruse tager naturligvis en tur over troldens sofabord, og det går ikke stille for sig.

De her to bøger bruser af intertekstualitet. De er vidunderligt sjove, og man vil gerne læse dem igen og igen.

De er skrevet af norske Bjørn F. Rørvik, og de er illustreret af Gry Moursund. Illustrationerne er bevidst lavet i børnetegningsstil, og det fungerer, synes jeg, eminent til historierne.

Herhjemme er de udgivet på Høst & Søn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *