img_1466

Tænk engang i dag bliver Rasmus Klump 65 år. Han holder sig da egentlig ret godt.

I den anledning genudgives fire af de største Rasmus Klump klassikere i en stor bog.

Man kan både læse om dengang Rasmus Klump bygger det gode skiv, Mary, der, parentetisk bemærket, er opkaldt efter den, Rasmus Klump holder mest af i hele verden – hans mor. Man kan også læse om Ursula, og om turen til både pyramiderne og Nordpolen.

Rasmus Klumps fødselsdag skal selvklart fejres med pandekager, og hvor kan man bedre finde en opskrift end i bjørnens egen pandekagebog. Louisa Lorang har lavet en Rasmus Klump pandekagebog, hvor man kan finde opskrifter, så man kan spise pandekager morgen, middag, aften og til hverdag og fest.

img_1468

De er meget svære at holde sig fra!

Jeg har naturligvis gjort det hårde arbejde og testet en opskrift. Valget faldt på opskriften Pandekager med syltetøj – en form for sød pandekage classic. Jeg bager rimelig ofte pandekager, og bruger altid opskriften fra Brugsens Børnekogebog – MEN – jeg må bare sige, de her blev bedre! De var vanvittig gode. Dog spiste vi dem ikke med syltetøj men med brun farin. Det er en kombination min mand har lært mig, og måske er du skeptisk – men prøv det lige. Det er ret godt.

img_1467

Bogen bugner af lækre opskrifter, og jeg skal helt sikkert snart prøve urtepandekager med gedeostecreme og pandekager med citron og birkes. Mums!

Tilbage til den brune bjørn Rasmus Klump og hans 65 forrygende år.

Hvordan blev han til, tænker du måske – historien, fortalt af forlaget Carlsen, kommer her:

I 1951 bad pressebureauet PIB reklametegneren og illustratoren Vilhelm Hansen om at lave en børneserie, der skulle erstatte Jørgen Clevins avistegneserie “Strudsen Rasmus”. Vilhelm foreslog en serie om en lille skildpadde, men PIB foretrak en Bjørn, og sådan blev det. Efternavnet Klump hentede Carla og Vilhelm Hansen fra underboens hund. Honoraret for de første striber var 30 kr. pr. stk.

 Rasmus Klump fik sin debut i Berlingske Aftenavis den 17. november 1951. Året efter gik den i 62 aviser, og i 1955 var man oppe på 120 kunder i 21 lande. Fra 1952 begyndte Rasmus Klump at udkomme i bogform. De samlede oplag har oversteget 30 mio., heraf 7 mio. i Tyskland.

Hip Hurra – og stort tillykke til Rasmus.

Du kan finde dit eget eksemplar af jubilæumsudgaven på carlsen.dk, og pandekagebogen af Louisa Lorang finder du på lindhardtogringhof.dk.

Tusind tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

img_1470

Haps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *