Hvis du så mit seneste indlæg, så ved du at Tove – en lille digter er én af de udgivelser fra 2020, jeg var særligt glad for, og det uden at jeg har skrevet en anbefaling af den her. Det er for dårligt, for det her er en udgivelse, der fortjener kærlighed og omtale. 

Jeg er endog meget stor fan af den spanske serie for børn Små mennesker, STORE drømme, hvor børn på fornem vis får fortalt om ganske store internationale personligheder som børn. Min kærlighed og fascination af serien er stor, men alligevel forekom det mig ærgerligt, at den eneste titel om en dansker, nemlig H. C. Andersen, slet ikke helt kom i mål. Det er svært for mig helt at pege på, hvad der ikke fungerer, men for mig ramte den bare ikke plet. 

Jeg synes, det er en absolut glimrende idé med en dansk pendant til serien. I 2019 udkom Margrethe – en lille dronning af Louise Rosenkrands, om Dr. Margrethe II fra barn til voksen – man kunne kalde det danmarkshistorie for børnehavebarnet, og i 2020 kom så Tove – en lille digter af Line Jensen.

Her hører vi om Tove Ditlevsens barndom på Vesterbro, om at gå til bageren og købe gammelt brød, om Toves skolestart, om Toves læselyst på det lokale bibliotek, og om de digte hun skrev. Vi hører om Toves far, der bestemt ikke synes, at en pige kan blive digter, og at hun fortsætter med at skrive på trods. 

Alle illustrationerne er holdt i blågrå og sort med enkelte lyserøde elementer. Det er med til at give fortællingen om Tove alvor. Det er illustrator Line Jensen der sammen med Forlaget Grønningen står bag. Tilbage er der kun at sige, at jeg virkelig glæder mig til at se flere udgivelser om store danske personligheder fortalt for børn.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *