Mange forældre kender det her: Det er sengetid og podens yndlingsbamse er pist væk. Sådan kan det også gå i troldehøjen, hvor tvillingerne Paja og Pajko bor med deres ni søskende, troldemor og troldefar. Her er det jo selvfølgelig ikke bare en bamse, der bruges som yndlings krammedyr, men derimod en vaskeægte levende frø med gode hoppeben. Kubbu er Pajkos kælefrø, det er sengetid, og den er hoppet væk. Den skal selvfølgelig findes. Jagten går dybere og dybere ind i troldehøjen, og det skal naturligvis ikke røbes om det lykkes, dog vil jeg sige, at alle trygt kan sove ved bogens afslutning.

Det særlige ved denne bog er, at man skal på jagt gennem bogen sammen med Paja og Pajko. Der hører tre små figurer med til bogen, og på bogens sider er der sprækker at kravle igennem og døre, der skal åbnes, så man kan komme til næste opslag, der samtidig er det næste rum i troldehøjen.

Der findes mange udgivelser i Troldeliv-serien, og man kan gå på opdagelse på troldeliv.dk, hvor det også er muligt at printe nye figurer, hvis nu de første bliver væk.

Du kan læse om Troldeliv – Fem fortællinger fra skoven i dette indlæg, og i dette kan du læse om Troldeliv – Julekalenderbogen.

Troldeliv skrives af Sissel Bøe og illustreres af Peter Madsen, og udgives af alvilda.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *