IMG_8450Det her er en bog om en dreng, der er så vild med ymer at han ikke spiser andet. Til morgenmad, til frokost, til aftensmad, til mellemmåltid – ja faktisk er han så vild med ymer at han kun går klædt i en hvid kedeldragt, så man ikke kan se det, hvis han spilder. Ymerdrengen har det dejligt, alt er godt.

Men så en dag hører han en pige med den smukkeste stemme synge en sang. Hun sidder på en gynge i al sin yndighed. Hun har aldrig før mødt en, der kun kan lide ymer. Den smukke pige med den smukke stemme siger: Du er godt nok en speciel en. Så gynger hun videre.

Med ét forandres ymerdrengen. Han gider ikke være speciel og anderledes. Han vil være som alle andre.

Ymerdrengen handler om at være anderledes. Måske bør den her bog være obligatorisk på alle børneværelser, og i alle børnehaver. Oplæsningen af den skal ledsages af en god snak om at være anderledes og skille sig ud. For hvorfor skal alle være ens? Det er da hamrende ufestligt. Og ymerdrengen ender altså også med at være ret ufestlig, han bliver nemlig fuldstændig som alle andre. Men heldigvis møder han den smukke pige med den smukke stemme igen, og endnu en gang ændrer det hans liv.

Ymerdrengen er skrevet af Oliver Zahle, der også har skrevet den fantastiske Elefantstenen om Bapit fra Thyborøn, der også skiller sig ud.

Siri Melchior står bag illustrationerne, de er simpelthen så fine og næsten drømmende.

Bogen er udgivet af Carlsen, du kan finde den på carlsen.dk.

 Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *