IMG_7615Det er slut på børnehaven for Villads Emilio Eskildsen, og skolelivet venter. Men først skal der købes skoletaske og penalhus. Villads’ mor mener ikke, han får brug for mere end én skoletaske, så han beslutter sig for en meget sej en med Spiderman på. Sådan en flot sag skal jo på med det samme. Men ikke nok med det, det er jo også lidt skønt at afprøve den, så Villads får, sammen med sin gode ven Magnus, puttet lidt bøger ned i den inde hos boghandleren. Der er bare lige det, at bøgerne stadig ligger i tasken, da Villads kommer hjem. Og lige præcis sådan er det jo hele vejen igennem for Villads. Intentionerne er de bedste, men der går bare ofte et eller andet galt.

Dette skoleår skal jeg have en 0. klasse. Og jeg glæder mig helt vildt. Jeg ved allerede nu, hvilken bog der bliver den første jeg skal læse højt. Rigtigt gættet – det er naturligvis Villads fra Valby i 0.v. Jeg er da helt vild med den. Mit absolutte yndlingskapitel er det niende. Det handler om tis, om skoletoiletter, og en enorm smart idé. Jeg skal så meget huske på det, når jeg en eller anden dag står, lettere hovedrystende, og undrer mig over hvordan diverse fikse ideer kan komme ind i hovedet på en flok 6 – 7 årige. Det er så sjovt, og så rigtigt ift. skoletoiletter, der kan være så helt enormt ulækre og frygtindgydende.

Jeg har to gange tidligere skrevet om Villads. Du kan læse om Villads fra Valby på sommerferie i dette indlæg. Her kan du også læse om, hvorfor jeg synes, det er på sin plads at tale om et helt Villads univers. Hvis du er til lidt decemberhygge her midt i august kan du også læse mit indlæg om Villads fra Valby holder jul.

Villads bøgerne er skrevet af Anne Sofie Hammer, og det er Dina Gellert, der illustrerer. De udgives på Høst & Søn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *