IMG_7354Det her er en skøn bogstavbog fra 2012. Den er skrevet af Louis Jensen, og Otto Dickmeiss har lavet smukke og fine illustrationer.

Bogen handler om Emma, der har lært alle bogstaverne. Derfor ser hun dem alle steder; i træet, i sneen, i morgenmaden, i skyerne og mange flere steder. Hver gang hun ser bogstaver er der særligt et, der bliver hos hende. Alle de bogstaver, der bliver hos hende, ender hun med at skrive ned i mange flotte farver. Bogstaverne pusler hun til en sætning.

Det her er en fin fin og lidt fantastisk (det er vel Louis Jensen) historie om bogstaver.

Den kan læses op som det den er; en fin historie. Men man kunne jo også lave lidt bogstavspas med den, hvis man var i det humør. Her følger lidt ideer:

Skumgummibogstaver (der ofte kan købes i Tiger) kan bruges til vældig mange ting, og lige med den her bog kunne man putte enten alle bogstaverne eller et udvalg af bogstaver ned i en pose.

Hver gang Emma hæfter sig ved et bogstav (det er i hvert af bogens opslag), kan det pågældende bogstav findes i posen. Det er en god træning at føle sig frem til bogstaver, da man får en god fornemmelse for deres form. Vær opmærksom på at flere bogstaver kommer flere gange.

Når Emma skriver alle bogstaverne på et stort stykke papir, så kan skumgummibogstaverne lægges frem, og så kan sætningen måske pusles frem. Det er selvfølgelig en forudsætning, du selv har læst bogen igennem, inden du læser den højt, så du ved, hvornår du skal holde pause i læsningen.

Jeg vil anbefale bogen fra 5 år, hvis du vil have hele sætningspusleriet med, skal du nok først give dig i kast med den ved 6 – 7 års alderen.

Bogen er udgivet på Gyldendal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *