IMG_7454Det her er den nyeste Villads bog – den er faktisk rigtig ny.

Der findes en del bøger om Villads efterhånden, fire højtlæsningsbøger, seks selvlæsningsbøger og en opgavebog. Man kan vel nærmest kalde det for et helt Villads univers. Man kan nemlig også downloade et Villads skoleskema og have sine bøger i et Villads net (ØNSKER MIG!).

Første gang jeg lærte Villads at kende, var i Villads fra Valby holder jul, det kan du læse om her. Jeg blev ret tosset med ham med det samme.

Jeg har siden læst Villads fra Valby i 0.v højt for min datter, det der med at gå i skole, det er topppen af poppen, når man er fire et halvt og hedder Molly.

I sommerferien har vi så læst den her herlige sag. Den holder fuldstændig fra første til sidste side. Villads laver ulykker også i ferien, eller gør han nu det? For det er jo velment det hele, det er bare ikke lige altid, det går helt som han tror.

Da der var Læringsfestival i marts måned, hørte jeg Villads forfatteren Anne Sofie Hammer fortælle om Villads, og ikke mindst om, hvorfor han manglede i børnelitteraturen. Der er slet ingen tvivl om at Anne Sofie Hammer kan sin Ole Lund Kirkegaard vældig godt. Men hun syntes, der manglede en nutidig dreng, der lavede løjer. Det blev så til Villads. Og hurra for det! Du kan læse mere om forfatteren på annesofiehammer.dk

Jeg vil anbefale Villads fra Valby på sommerferie som højtlæsningsbog fra 4 år og op.

Villads er som nævnt skrevet af Anne Sofie Hammer, og den er illustreret af Dina Gellert. Villads bøgerne udgives på Høst & Søn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *