Hurra! Der er godt nyt til alle Vitello fans. Vitello er simpelthen blevet skoleklar, og skal begynde i skole. Nu skal man jo ikke kende Vitello rigtig godt for at vide, at skolestart og Vitello – det kan gå alle veje – og på trods af, at Vitello vågner allerede kl. 04.15 på den første skoledag, og glæder sig overordentligt, så er der allerede et krumspring den første dag. For hvem skal Vitello sidde ved siden af? Er det Kamma (hende den hemmelige kæreste) eller en dreng? Nix, Vitello skal sidde ved siden af Iris, hende kender han ikke, så der må være tale om en fejl mener han. Her lærer han, hvad alle skolestartere må sande før eller siden: Man kan ikke bestemme særlig meget helt selv, når man går i skole. Drøjt!

Vitello skal både lære bogstaver, have idræt, på udflugt med gåmakker, en tur i glemmekassen og lusekæmmes. Vitello gør status i bogens sidste kapitel, der omhandler sidste skoledag. Der er mange ting, der egentlig var ok ved det der skole, men der er også et par småting der skal gøres noget ved – alt det kedelige.

Historierne om Vitellos skolestart er skrevet og udgivet i det nye dansksystem Kom og Læs fra Gyldendal, men har nu også fået sin helt egen bog – komplet med Vitellos tilblivelseshistorie som appendix.

Da historierne er skrevet til et lærebogssystem, kan man læse historierne med fokus på alfabetet. Hvert kapitel har to bogstaver i fokus, som man kan gå på jagt efter, skulle lysten til en bogstavjagt melde sig.

Serien om Vitello og således også Vitello begynder i skole er skrevet af Kim Fupz Aakeson, illustreret af Niels Bo Bojesen og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Ps. Findes der en fanklub for Vitellos mor? I så fald vil jeg gerne være medlem. Pronto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *