Carl skal fejre Sankt Hans, og har det på præcis samme måde, jeg havde det på som barn: Midsommer er magisk. Man går hele dagen og bygger på bålet, og man ved bare, det er en aften, hvor man må være længe oppe. Carl er glad, men Fanny er ked af det. Fanny gider nemlig ikke være enebarn, det kan Carl da sagtens fikse, for hun må gerne få Albert. Men må hun nu egentlig også det?

Åh jeg er altså Carl fan. Det er historier der er helt i øjenhøjde med dels vuggestuebarnet og for denne bogs vedkommende; børnehavebarnet. Det er ikke udelukkende let og magisk at være barn – ikke en gang til midsommer – det er også svært og konfliktfyldt, og det rummer Carl – Da Carl næsten gav Albert væk. Historierne bliver ikke mindre charmerende af Hanne Bartholins elefantunivers, der i denne bog er holdt overvejende i solnedgangsfarvepaletten. 

Der findes faktisk en del elefanter i børnelitteraturen, det måtte jeg sande hos min lokale boghandler på jagt efter Carl er sød. Det havde hun ikke, men kunne jeg ikke bruge en bog med den der blå elefant? – Altså Mimbo Jimbo? Det kunne jeg sådan set ikke lige der. Jeg skulle bruge Carl og kun Carl. En anden dag skal jeg bruge Mimbo Jimbo – og kun Mimbo Jimbo – for en elefant er jo ikke bare en elefant…

Bøgerne om Carl er skrevet af Ida Jessen, og illustreres af Hanne Bartholin. Find dem hos Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *