Så er der heldigvis nyt fra Mynte. Mynte der jonglerer dagbog, pinlige forældre, skolen og det første crush. Mynte hader matematik, og det skal der gøres noget ved. Hendes velmenende og meget korrekte forældre har besluttet, at vejen frem er en mentor – og hvem står i døren, da Mynte åbner iført det ekstra bløde hjemmetøj; Matthias. Den selvsamme hun mødte til kusine Lines fest, og som sagde han aldrig havde mødt en som Mynte. Man behøver ikke være ekstra vaks for at vide, at det ikke bliver helt ligetil for Mynte.

Både teenageren og forældrene beskrives præcist og sjovt, som Myntes jagt på likes, hendes opremsning af alle dem, hun har været vild med inkl. en dreng Mynte så én enkelt gang i Tyskland, en hun én gang så i bussen etc. ( Jeg hører dig Mynte, jeg brugte lang tid på at være helt vild med en, jeg så én enkelt gang foran Bernadotteskolen i skal vi sige 1993). Forældregenerationen italesættes af Myntes BFF, Zosia, da hun mener Myntes mor og far er på vej i overgangsalderen; ”Man ved det er det, hvis (ens) mor begynder at svede meget og vil åbne en webshop – Jeg har fundet de her skønne nordfinske kaninbørster, der bare mangler en dansk forhandler.” (Her følte jeg mig egentlig også ret ramt, da jeg går og bakser med en webshop – ikke til nordfinske kaninbørster, dog).

Det allerbedste ved Myntes dagbog/bøger er dog, at de vil noget. De vil gerne åbne både læseren og de voksne (med)læseres øjnes for, hvordan man kan rumme og italesætte udfordringer i teenagelivet. I bind tre er det Myntes problemer med matematik, og særligt hendes forældres forventninger til hende. Skal man være ærlig og sige det som det er, eller skal man sige det alle helst vil høre? Skal man altid være den bedste til alting? Fortjener man kun ros og anerkendelse, når man klarer sig strålende? Eller kan man selv og ens forældre rumme, at der er noget, der er svært? 

Årh… læs den siger jeg bare!

Mynte går i 7. klasse, og hvis du endnu ikke kender hende, kan du læse mere om hende her.

Myntes dagbog – Genial, lineal, stativ, kasket, kys er skrevet og illustreret af StineStregen, og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *