d6736f58-cc7e-49a2-9f7a-99e8552099c7

Jeg skal være den første til at indrømme at krimier og børnelitteratur ikke umiddelbart er hinandens bedste venner. Det bliver der måske lavet om på i næste weekend, når Københavns nye krimifestival åbner for første gang. Søndagen byder i hvert fald på en del herlige sager for børn, og Molly jeg skal helt sikkert forbi.

Jeg har nærstuderet programmet (med min detektivlup) og vores søndagsprogram på krimifestival ser således ud:

Det sekund, vi kommer ind ad døren, går jagten ind på Kristians stand. Kristian, tænker du muligvis – hvem er nu det? Det er naturligvis den mesterlige og snu detektiv fra Ramasjang. Kristian løser mysterium på mysterium på Ramasjang øen, og jeg behøver formodentlig ikke nævne at Molly er fuldstændig enorm Kristian fan. Der findes syv skurke i Ramasjang, Reichardt Thomsen er, i Mollys øjne, så uhyggelig, at hun må forlade rummet, når han toner frem, skurken Danse Staffan er min personlige favorit og de fem andre er vi såmænd også helt vilde med. Vi finder lup og lakridspibe frem og styrer direkte mod Kristians stand.

Mød Kristian fra Ramasjang Mysteriet kl. 10 – 12.

Efter en forhåbentlig god sludder med Kristian, muligvis står vi begge fuldstændig starstrucked og kigger helt tavse på mesterdetektiven, går vi mod Blå Scene, hvor vi skal høre om superhelteklovnen Spiloppo.

Spiloppo – Ingen tager en klovn alvorligt. Blå Scene kl. 10.50.

Herfra skal vi finde Orange Scene hvor forfatteren Brian P. Ørnbøl læser op fra Mekano Max. Jeg glæder mig til at høre historien om den voldsomme volvo, der indblandes i et racerløb i Afrika. Mekano Max er i øvrigt én af de 24 bøger, du kan få gratis adgang til gennem hele sommeren, det kan du læse mere om i dette indlæg.

Kombinationen af fart, spænding, Afrika, vilde dyr og oplæsning på vers – dét glæder jeg mig til!

Mekano Max. Orange Scene (føler mig lidt Roskilde) kl. 12.

Nu tager jeg jo til Copenhagen Crime med en pige på fem år. Hvis du har større børn, så er der endnu flere ting på programmet:

Man kan møde narkohunden Freja, og også møde en lille hvalp, der er i lære som telefonhund.

Med en narkohund på arbejde. Orange Scene kl. 10.15 og Grøn Scene kl. 10.55.

Du kan også høre om krimien Manden der hadede børn, der handler om en seriemorder, der myrder unge drenge i Reykjavik. Det lyder ikke til at være for sarte sjæle.

Manden der hadede børn. Blå Scene kl. 10.30

For skrivelystne skolebørn er der skriv-din-egen-krimi-workshop sammen med tegner og forfatter Palle Schmidt fra DR Ultras Krea-kampen. Det lyder jo mega fedt!

Skriv din egen krimi. Orange Scene kl. 11.

Du kan høre forfatter Lars Kramhøft fortælle om Dæmonernes Spil, en relativt ny gyser for børn og unge. Den handler om fem venner der på en sommerferie finder et mystisk gammelt brætspil i ruinerne ved Kalø Slot.

Dæmonernes Spil. Orange Scene kl. 13.

Du kan læse mere om Copenhagen Crime, og se deres fulde program på copenhagencrime.dk, her kan du også købe billetter, børn under 12 år har gratis adgang.

Vi ses om en uge – kend mig på lup og lakridspibe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *