img_1317

Her får I mine bud på dejlige højtlæsningsbøger, lige til at krybe sammen om under et tæppe her i efterårsferien:

img_1319

Til de mindste har jeg fundet de to fine papbøger med Mumitroldene og Lille My frem. Det er enkle historier, der følger en genstand der kommer gennem mange hænder, og kan bruges til mange ting.

Bøgerne skrives og illustreres af Riina og Sami Kaarl, og udgives af lamberth.dk – og så kan du være heldig at vinde dem i Mit Bogskabs Fødselsdagskonkurrence – find den her.

img_1320

I ”Efterår” jubler Bruno er vi igen sammen med bjørnen Bruno og hunden Maja. De to venner optræder i fire bøger om årstiderne (læs om vinter, forår og sommer.) Jeg er ret pjattet med de her bøger. De har så fine illustrationer, og man får fluks lyst til at blive til en lille bjørn der bor i et lille hus midt i naturen med en hund – eller næsten i hvert fald. I lighed med de andre bøger, er der lidt faktabogspræg på første og sidste opslag, hvor der bl.a. er en opskrift på tørrede æbler. Mums! Den kan også finde på lamberth.dk.

img_1322

img_1325

Den store Troldeliv skriger jo ligefrem på oplæsning i stearinlysets skær. Gennem fem fortællinger lærer vi troldetvillingerne Paja og Pajko og deres kæmpestore familie at kende. Jeg har set der kommer en kalenderbog med troldene, dén glæder jeg mig til. Du kan læse mere om Troldeliv her. Du kan få fat i troldene på carlsen.dk.

img_1326

img_1323

Bogen Et eventyrligt efterår i Mumleby er dels en fortælling om de to bedstevenner Vera og Astrid, og så er det på det nærmeste også et helt univers du kan besøge på mumleby.dk – alt imens du venter på flere fortællinger fra Mumleby. Bogen er krydret med forskellige opskrifter og efterårssysler. Det er ret hyggeligt, synes jeg.

Mumleby skrives og illustreres af Elvira Fragola, og udgives af turbineforlaget.dk.

img_1324

img_1328

For mig hænger efterårsferien sammen med Harry Potter. Jeg har nemlig en del gange brugt netop denne ferie sammen med drengen der ikke kunne slås ihjel. Derfor må jeg anbefale de eminent smukke illustrerede udgaver. Det er som at have en skat at eje de bøger. Jeg kan næsten ikke vente til Molly er stor nok til at opleve magien, og når hun er, bliver det de illustrerede udgaver, vi kaster os over.

Du kan finde Jim Kays mesterværker på gyldendal.dk.

img_1329

Jeg håber, I alle sammen får en dejlig efterårsferie fyldt med gode bøger.

img_1330

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *