IMG_8703Kender du Pajko og Paja? Hvis ikke du allerede gør, så kommer du til det, er jeg sikker på. De er sammen med deres ni søskende og forældre hovedpersonerne i Troldeliv. Jeg har været så heldig at få Troldeliv – fem fortællinger fra skoven. Den indeholder de første fem historier om troldene. I alt findes der, i skrivende stund, 10 forskellige titler i Den store serie, og seks små fine Pixi bogs fortællinger. Derudover kan du finde Troldeliv på troldeliv.dk, hvor du blandt andet kan se en skitse af troldehøjens rum, den er jeg ret vild med. Derudover kan du læse meget mere om trolde, magi og troldeblik. Så det er nok ikke at tage munden for fuld at tale om et helt Troldelivs univers.

Troldeliv – fem fortællinger fra skoven indeholder historierne Rødder, Bedstevenner, Spor, Mit eller dit? og Festen. Vi følger de to uadskillelige tvillinger Pajko og Paja i alle historierne. De er hinandens bedste venner, men de kan også blive rygende uenige.

Historierne egner sig super godt til højtlæsning, og jeg vil klart anbefale at man sidder rigtig tæt, og har en masse stearinlys tændt, det indbyder tegningerne virkelig til, måske skal man endda også have en kop varm the.

Det er norskfødte Sissel Bøe, der står for teksten, og hendes mand Peter Madsen laver illustrationerne og universet omkring troldene.

Troldeliv udgives af Carlsen, og du kan finde dem på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *