Ahhhh, der er blyanter, viskelæder, madpakker, bogbind, skoletasker og forventninger i luften. Lige om lidt går det løs enten for første gang eller bare igen. Skoleåret 17/18 står for døren, og for en skoleentusiast som mig, er det fuldstændig lige så fyldt med kildren i maven som et reelt årsskift kan være det.

Dog spiser jeg hverken kransekage eller skyder med fyrværkeri, men jeg har ca. lige så mange skole-nytårsfortsætter som almindelige nytårsfortsætter – hvis ikke flere. Her får du et udpluk:

  • Udskift den obligatoriske lærermadpakke: avocado med rugbrød med en mere solid og varieret madpakke. Avocadoen er som bekendt lidt et wildcard – og mangt en forestilling om en skøn avocadomad er endt direkte i skraldespanden med en meget sulten lærer til følge. Det skal være slut nu!
  • Tillægspunkt: Køb en madkasse. Tjek – den har jeg allerede klaret. Jeg har faktisk købt to.
  • Vær på forkant med kopibyrden. I, der er lærere, ved hvad jeg mener, de der maskiner brænder oftest sammen, når man har mest travlt eller er bagud. Sådan er det bare. Punktum.
  • Kør fem minutter før hjemmefra om morgenen.
  • Indstil din tålmodighed på uendelig – der bliver brug for det.

Der er naturligvis skrevet flere bøger om skolestarten, og jeg har set på lidt forskellige i Mit Bogskabs levetid, dem får du link til her, og de kommende dage kommer der indlæg med to mere.

Den gode Hr. Skæg var også barn en gang, og han var ærligt talt lidt nervøs for det med første skoledag, det kan du læse mere om her.

Selv små ællinger starter i skole – det kan du læse om her.

Emma og bogstaverne er egentlig ikke en skolestarts bog, men derimod en bog om det magiske møde med bogstaver, og derfor også med her. Du kan læse om den her.

Det her er en temmelig mærkelig og temmelig skøn bog om en første skoledag, der bliver helt enorm mærkværdig og våd. Læs mere her.

Parat til start? handler om overgangen fra børnehave til skole. Du kan læse om den her.

Det kan være fikst at have et par undskyldninger klar forud for skolestart, der bliver helt sikkert brug for dem. Du kan finde dem her og her.

Og sidst men ikke mindst en vaskeægte nyklassiker; Villads fra Valby i 0.v – mon ikke den læses højt i mangt en børnehaveklasse? Helt fortjent for den er både sjov og eftertænksom. Du kan læse mere om den her.

Og husk  – der kommer to skolestarts bøger mere de kommende dage.

One thought on “Kan I mærke det?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *