Så er det lige ved og næsten… – skoletasken er pakket, pennalhuset er gjort klar og forventningerne flyver rundt i maven. 

For nogle er det første gang for mig er det – jeg har ikke tal på hvad nr. skolestart det her er. Jeg elsker den her tid på året. Dog er det en smule bittersødt i år, da skolestart falder sammen med afslutningen på min barsel. 

Jeg skal i år starte to første klasser, og første klasse er magisk. Det er hårdt som lærer, men virkelig tilfredsstillende jo mere børnene kommer ind i de nye rutiner. Første klasse betyder også endnu mere fokus på bogstavtræning og læsestart. Netop læsestart og tips til læsningen hjemme, har jeg tidligere skrevet og sagt noget om. Du kan finde links her til en podcast, hvor du kan lytte dig til gode råd til begynderlæsningen hjemme og to artikler der også giver råd til hvordan begynderlæseren støttes bedst muligt.

Jeg håber, det kan bruges – og god læsestart!

Jeg har desuden samlet mine bedste råd til skolestartsforældre i guiden herunder, så du bedst muligt kan støtte læseudviklingen. Du trykker på linket, og så er PDF’en klar til print.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *