Vi kender Lille Mus som en meget bestemt og meget hjælpsom børnehavemus i henholdsvis Lille Mus siger NEJ! og Lille Mus får besøg. Og nu er det så blevet tid til jul for den lille fyr og hans endog meget tålmodige musemor, og vi kan føje et utålmodig til de beskrivende ord om Lille Mus. Han er nemlig klar på jul fra starten af november, og vil da egentlig gerne hver dag vide, hvornår den jul egentlig kommer. Musemor har købt en lågekalender til Lille Mus, men allerede inden december er startet er den 24. åbnet. Lille Mus måtte bare se, hvad der gemte sig bag. Uden sammenligning i øvrigt så har mit bestemte, hjælpsomme og utålmodige lille børnehavebarn også åbnet en del låger før tid i chokoladejulekalenderen, under påskud af at undersøge om chokoladerne mon var blevet mugne. Jeg kan til alles store lettelse afsløre, at ingen af chokoladerne var mugne. Tilgengæld mangler der lidt, men løsningen er snublende nær, mener hun. De dage hvor kalenderen er tom, må hun bare snuppe fra min chokoladejulekalender. Øhh????

Tilbage til Lille Mus – det bliver nemlig jul, og selv den 24. når vi frem til, og her kommer vi så til én af mine yndlings illustrationer af Lille Mus. Han har givet den fuld gas hele dagen, og må bæres sovende i seng af musemor, med den lille spidse musenæse stikkende lige om i luften – kært!

Jeg kan på det varmeste anbefale serien om Lille Mus. Læs dem højt for de 2-6 årige. Bøgerne skrives og illustreres af finske Riika Jäntti og udgives herhjemme af ABC Forlag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *